Prea putin repetari pentru biceps, la unii functioneaza un volum de munca mai ridicat, cu greutati mai mici, intre 8 si 12, pentru acumulare de masa musculara, 3 serii, 3 exercitii. Eu fac un exercitiu cu haltera, unul cu ganterele, si de izolare la scripeti ori banca Scott, fie aparat sau greutate libera.
Nu am vrut sa zic 3 repetitii lol..., am vrut sa zic 4 exercitii a cate 3 serii intre 4-7 repetari cu 2 min pauza
Asa s-a inteles , oricum mai redu din pauza intre 30 si 60 de secunde. Poti face si tractiuni cu greutate priza apropiata.
Exercitiile pt.biceps(si in general) trebuie schimbate o data la 3-4 luni ca, corpul sa nu se obisnuiasca cu aceleasi exercitii. Eu pt.biceps nu fac mult pt.ca imi intra bratele si la alte grupe(spate, piept).Insa..pentru brate(biceps) fac:flexii hammer, flexii cu bara ez si flexii cu gantera pe genunchi(uneori).Nu fac mult la biceps ca imi intra mult si la spate...depinde de modul in care executi miscarile, sa nu fie "leganate", cat mai corect si sa cresti progresiv greutatiile.Insa ATENTIE la supra-antrenament. daca faci prea mult la o grupa musculara, nu are timp sa se refaca muschiul dupa antrenamentul intens, iar ca si consecinta..nu va mai creste.
Schimba programul de antrenament.
ori ce muschi se dezvolta prin cresterea greutatii.
daca faci de mult timp acelasi stagiu nu vei avansa niciodata. poate si alimentatia o neglijezi
Tu mai mult faci forta.4-7 repetari sunt pentru forta.Fa intre 8-12 repetari cu o greutate mai mica bineinteles. Apoi progreseaza de la antrenament la antrenament. exemplu:o serie in plus, cu timpul maresti greutatea.
Sigur 3 repetitii nu sunt altceva si ai scris gresit aici? Ca daca chiar sunt, e putin, putin pentru orice grupa, eventual la antrenamente de forta cate 3. Nu ne-ai zis si cum faci antrenamentul in rest ( ce mai faci in ziua de bicepsi sau daca faci bicepsi + tricepsi, ce mai faci in rest, cum faci... ). Din ce ai scris nu se poate spune ceva foarte exact, insa eu iti recomandt sa faci 2 exercitii a cate 3 serii fiecare, nu 4 exercitii cu 3 serii ( cred ca asta ai vrut sa zici in loc de repetitii ). Vezi si cata pauza ai intre momentul cand antrenezi bicepsii si spatele, caci bicepsii lucreaza mult si la spate. Daca nu faci bicepsi si spate in aceeasi zi, eu iti recomand sa incerci, iar in rest piept si tricepsi. Si repetarile sa fie 10-15, facute complet si mai ales lent, lucru valabil pentru toate grupele de muschi, nu numai pentru bicepsi.
Nop, fac cu spatele (spate si biceps apoi) si nu, eu nu fac culturism asa ca la triceps fac in jur de 5-8 repetari si pentru piept 3-4 repetari ajungand poate peste 2 luni la o repetare cu o greutate foarte mare, dar la biceps insa am sa fac 10-12 repetari cu 45secunde pauza daca tot n-am forta in biceps si nu cresc,,,
La exercitii importante si grele fac repetari putine, la unele fac intr-adevar 10-12 cu pauze mici dar n-am realizat ca am nevoie si la biceps, in fine
E bine spate si biceps, cel putin nu supraantrenezi altfel. Sa stii ca se poate ca cresterea de pana acum sa fie asa de inceput, iar daca continui asa sa nu prea mai cresti in masa musculara, pana n-o sa mai cresti deloc. Asa ca daca te intereseaza forta, merge asa in continuare. Oricum, ce zici tu ca nu cresti e de durata scurta... pe masura ce o sa faci sport mai multi ani ai sa vezi ca e posibil sa nu cresti luni in sir la o grupa ( forta si masa) cam orice ai face. Asa ca daca n-ai creste 6 luni sau un an ar fi o problema, dar banuiesc ca e de putin timp, ca doar ai crescut ceva in 6 luni.
Iti recomand sa faci separat. Alege-ti o zi doar pentru brate ( biceps, triceps, antebrat ) si da-i sa zaca.
Antrenamentul meu actual :
- tractiuni priza supinatie la latimea umerilor : 3 serii
- flexii cu bara dreapta din picioare : 3 serii
- flexii cu gantere plan inclinat : 3 serii
Dar eu il schimb la 2-3 saptamani.
Am incercat acum cateva luni biceps cu triceps in aceeasi zi dar nu prea functioneaza si am facut ca progamul sa fie
Marti: Spate+Biceps
Miercuri: Umeri+Triceps+Abdomene
(antebrat fac in ziua de picioare adica joi) si merge bine, nu am supraantrenament sau ceva de genul