| Marius235 a întrebat:

Am si eu o intrebare care credeti ca este mai bun BCAA sau Glutamina?(as vrea daca puteti sa imi explicati de ce).Va multumesc

5 răspunsuri:
| Goldenboy97 a răspuns:

Glutamina reprezinta 60% din totalul aminoacizilor liberi din muschi si 20% din totalul aminoacizilor circulanti in organism. Glutamina combate supraantrenamentul si stimuleaza cresterea masei musculare. In timpul efortului fizic, organismul pierde o cantitate importanta de aminoacizi, printre care si glutamina. Se ajunge astfel intr-o stare catabolica, caracterizata de distrugerea tesutului muscular, in scopul producerii de aminoacizi liberi.

Suplimentarea cu L-Glutamina ajuta la inversarea procesului de distrugere musculara provocata de efortul intens. Expertii sint de acord ca glutamina reprezinta cel mai important aminoacid pentru sportivi.

B.C.A.A. este un produs cu efect anabolic, ce are capacitatea de a mari semnificativ sinteza de proteine in organism si care faciliteaza eliberarea naturala de hormoni, precum hormonul de crestere (GH), IGF-1 sau insulina. De asemenea, ajuta la mentinerea unui raport favorabil testosteron-cortizol. B.C.A.A. are un remarcabil efect anticatabolic, prevenind distrugerea proteinelor si pierderea masei musculare.
Amandoua sunt importante.

| Cosmin86 a răspuns:

Compari masini cu vapoare. sunt produse complet diferite, ambele sunt folositoare

| Marius235 explică (pentru Cosmin86):

Se pot luat impreuna am inteles asa-i?

| Goldenboy97 a răspuns (pentru Marius235):

Da

| Cosmin86 a răspuns (pentru Marius235):

Evident. dupa antrenament, refacere big grin