Te referi cele de exercitii cardio etc? Normal ca mai umfla cifrele sa te impresioneze, sa zici ca vai ce aplicatie buna, am slabit nu stiu cat. Reclama e sufletul comertului! Iti dau vise ca slabesti nu stiu cat, ca sa slabesti efectiv trebuie sa te treaca apele la propriu, sa ai tricoul transpirat calumea dupa exercitiu. Pentru abdomen cateva sute de abdomene pe zi, nu se slabeste asa usor ca zice o aplicatie facuta de niste tipi interesati sa o instalezi si sa o tii cat mai mult timp. Sa-i dai review ca e foarte buna pentru a o instala si altii. Nu am incredere in aplicatii de telefon, am incredere in ce fac eu cand ma iau la alergat sau doar plimbare dar mai mult de 40 minute pe zi!
Buna,pai am doua aplicati Samsung health si pedometru, merg pe jos, faza e ca e diferenta de 100 de calori intre ele, am pus kg mele, inaltime, sex tot ce mi-au cerut, dar ma intreb daca chiar consum acele calori
pedometru =11 km =819 calori
Samsung =875 calori, 13, 38 km
Ia valoarea aia mica de reala, e mai sigur asa. E f simplu de verificat, vezi cate Kcal mananci, si cat slabesti dupa o luna, si vezi daca chiar le arzi. Si cat slabeai fara miscarea aia, deci e verificabil.
Eu am un ceas din ala si cu centura care o pun pe corp, cica astea-s cele mai bune, deci bicla acasa:
Timp: 61 minute
Km - 22
Kcal arse - 622
Puls mediu - 134, asta e cheia de fapt, pulsul.
Ca am ars sau nu atata, nu stiu, cert e ca daca am lasat centura o ora activa in repaos, imi dadea o aiureala parca, ca ardeam mai mult decat normal.
Eu am o greutate nu pot merge asa rapid si asa ma omoara durerile de picioare si nevralgia intercostala, stii ce cool e sa simti intepaturi in piept si durere in spate, numai vb de durere de gamba, tiba, talpa, 10 km pe zi =300 de km = 3 kg pe luna, asta si vreau, ar fi perfect, dar nu stiu exact, plus tiroida asta poate face sa consum mai putin in timpul mersului?
Pai depinde, ca daca ai face acelasi lucru mecanic adica e nevoie de x energie, ar trebui sa consumi la fel, tiroida de fapt cobora pofta de mancare, dar si reducea energie ce o aveai, adica ardeai mai putin prin lenea aia si letargie, deci indirect ardeai mai putin. Dar facea sa retina omu apa si pana la 5 Kg, nu era ingrsare pe bune, dar daca se face un efort cutare, in toate situatiile consumi tot atata energie.
Adica cand tiroida este subactiva, luandu-ti din energie, faci mai putina miscare, si automat ca arzi mai putin, dar daca si atunci faci acelasi efort si ai exact cam acelasi puls ca si cand tiroida mergea normal, consumu de energie e acelasi! Dar ca sa fie consumul zilnic la fel, e conditia ca in repaos sa ai pulsul normal, nu sa bata inima mai incet decat normal in hipotiroidism, ca atunci arzi la fel la acelasi efort si acelasi puls, dar in repaos daca pulsul e mai slab, arzi mai putin, si deci media calorica pe zi e mai mica arsa.
Lucru mecanic, aia e, suntem niste masini biologice, atat, dar tot masini suntem. Ca puls mai sus = oxigen mai mult intrat, adica inseamna arderi, puls mai jos e invers.
E putin sub, trebuie sa ai un 130 ca sa te incadrezi in alea 65 % din pulsul maxim admis, pulsul tau maxim admis este 191., 65 % din asta este 125, daca vrei sa fie eficient, cam atat ar trebui sa ai minim, dar e bine si asa pentru inceput, mergi un timp asa, si dupa aia urci la 120-125-130 si ramai la 130, ca e optim pentru o ora de miscare.