Iti voi explica eu mai multe, insa iti sugerez ca o completare la ce-ti zic eu sa citesti articolele de la sectiunea antrenamente, alimentatie si suplimente de pe site-ul acesta : http://www.getfit.ro/
Deci dupa ce ai spus, ai un tip somatic ectomorf. Ce inseamna asta? E simplu: esti slab, ai un sistem digestiv care arde foarte repede, poti fi foarte fibrat dar niciodata nu poti fi sa zic imens ca altii. In schimb ectomorfii au cei mai frumosi muschi sculptati iar forta fizica e respectabila oricum.
Nu iti face griji de obezitate, obezitatea se face in cazul in care mananci sanatos si nu faci miscare mai deloc. Si chiar si asa ectomorfii nu prea sunt dispusi...
Dupa principiul acesta iti voi explica ce sa faci.
Ai nevoie de alimentatie foarte bogata in proteine si carbohidrati.
Grasimi mai putin. Recomandat e sa mananci peste, carne de vita, pui, curcan, iepure, alune, nuci, migdale, banane si branzeturi. Laptele e o sursa importanta pentru un ectomorf. Cel putin un litru de lapte pe zi.
Ai nevoie de un gram de proteina pe kg corp. Adica tu ai nevoie de minim 53 g de proteine, surplusul teoretic trebuie sa se depuna sub forma de muschi. Esti foarte slab asa ca eu zic sa iei un weight gainer si niste vitamine (animal pak sau ultra mega pack).
Iti recomand sa nu ridici greu si deloc cu haltera la inceput.
Lucreaza la aparate si cu gantere. Exercitii vei gasi pe site, nu intru in detalii. In schimb iti zic sa lucrezi o grupa de muschi pe zi si maxim o ora pe zi (deci 3-4 exercitii). Ai nevoie sa mananci des si nu chiar mult, dar in orice caz trebuie sa mananci macar 20 g proteine si 30 carbohidrati la 5-6 mese pe zi. Toate astea adunate + weight gainerul, te vor aduce in jur de 150-200 g de proteine pe zi. Proteinele se asimileaza mai usor dupa ce tragi de fiare, dar nu uita ca si carbohidratii sunt la fel de importanti pentru oamenii slabi. Daca nu mananci suficienti carbohidrati incepi sa arzi proteine si nu ai facut nimic.
La inceput rezultatele poate intarzie sa apara, dar nu-ti fa griji vor veni si vei creste atat in greutate cat si in forta. Lucreaza cu greutati mici si bea laptele pentru surplusul de calciu. Cel mai bine bea laptele dupa antrenament (e in acelasi timp lichid si inlocuieste apa din transpiratie, intra mai usor in oase si are suficiente proteine si carbohidrati).
Deci va trebui sa investeste niste bani dar rezultatele pot fi exceptionale. Citeste site-ul si mai documenteaza-te.
Multa bafta si nu uita trebuie sa fi in totalitate motivat si ambitios (muzica te va ajuta)! Cius!
Trebuie sa faci ce te taie capul, nu te mai lua dupa toata lumea, daca eu iti zic sa te dai cu capu de pereti 3 serii a cate 30 repatari ...sa faci muschi te dai? Nu esti in stare sa gandesti si singur ce e mai bine pentru tine?
Http://exercitiifizice.eu
Iti va fi de folos;). Articole despre alimentatie si antrenamente explicate. Da si tu mai departe.