| spiceontheparty a întrebat:

Ati patit sa nu slabiti chiar daca mancati in deficit caloric si faceti sport de 3 ori pe saptamana? Oare care ar putea sa fie problema? Chiar pun grame in plus sau cate un kg in loc sa dau jos si de mult o tin asa...

44 răspunsuri:
| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Perpetuum mobile?‽?

| RAY a răspuns (pentru spiceontheparty):

Lasă poveștile cu stresul, e vb de energie

| RAY a răspuns (pentru spiceontheparty):

Nu știi ce înseamnă 1000 de calorii

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Ca gras vreau sa afirm ca noi grași omitem vreo 60% din calorii

| RAY a răspuns (pentru Credinoameni):

Esti stresata, cresti glicemia instant-cortizol, nu consumi energie, vine insulina, glucoza se transforma in grasime, te ingrasi, nu se transforma nimic în grăsime daca ești pe minus

| RAY a răspuns (pentru AnaNoa):

Funcționeza pentru orice om

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Perpetuum mobile ar fi ceva ce merge asa aiurea fara anergie, adica el nu poate manca mai putin decat consuma si sa nu slabeasca.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

N 1645 A. Martin inventează un ceas hidraulic acționat prin capilaritate.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Pai nu, ideea era ca perpetuum mobile nu exista, asta era ideea, si daca nu exista, nu are cum fi ea asa ceva.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Mișcarea electronilor în jurul nucleului. Acest fenomen se petrece la scară submoleculară, scară la care statistica aplicată fenomenelor moleculare nu se aplică. Fenomenele de la această scară se abat de la mecanica clasică și sunt explicate de mecanica cuantică.
Mișcarea planetelor. Pierderile energetice ale fenomenului sunt foarte mici, astfel că la scara temporală a vieții unui om mișcarea pare neîncetinită. La scară temporală a universului mișcarea planetelor se modifică foarte mult. Conform principiului al doilea a termodinamicii mișcările planetelor (ca și orice altă mișcare) se vor opri[necesită citare]când entropia va atinge maximul[necesită citare], rezultând „moartea termică a universului". În aceste considerații se omite că principiul al doilea a termodinamicii se referă la sisteme finite, la scara accesibilă în momentul de față omului, sisteme ale căror limite sunt în contact cu „mediul ambiant", noțiuni care-și pierd sensul la scara universului.

Pasărea care bea apă.
Pasărea care bea apă. Dispozitivul execută o mișcare oscilantă, pasărea muindu-și periodic ciocul in apă. Este un motor termic clasic, mai exact un motor Stirling, la care agentul termic este un lichid foarte volatil. Folosește două surse de căldură: drept sursă caldă folosește atmosferă, iar drept sursă rece o cantitate de apă înmagazinată în structura poroasă a capului, apă care preia căldură prin evaporare. Fără o cantitate de apă care trebuie furnizată în stare lichidă și iese din sistem sub formă de vapori dispozitivul nu funcționează. Desigur, aceste surse se găsesc în natură din abundență (aerul și apa mărilor), însă realizarea practică a unui asemenea dispozitiv este neeconomică datorită proprietăților fizice ale substanțelor, mai precis, conductivitatea termică a agentului termic, care limitează viteza de evaporare.
Ceasul care se trage singur. Astfel de dispozitive sunt mașini termice acționate de variațiile de temperatură sau presiune (ceasul Atmos) ale mediului ambiant. Pentru a funcționa, drept a doua sursă servește dispozitivul propriu-zis, masele căruia trebuind să fie în dezechilibru termodinamic cu mediul ambiant. Dacă parametrii de stare ai mediului rămân constanți dispozitivul se oprește.
Pompele de căldură. O pompă de căldură apare a avea o eficiență mult supraunitară (de câteva ori). Aici este vorba de o neînțelegere de termeni, prin „eficiența" unei pompe de căldură se înțelege raportul dintre cantitatea de căldură vehiculată de pompă (nu generată) și lucrul mecanic consumat pentru această vehiculare. Evident, în cadrul bilanțului energetic pompa preia această căldură de la sursa rece, de obicei mediul ambiant și o transmite sursei calde, având nevoie pentru asta de un consum de lucru mecanic, căci, conform principului al doilea al termodinamicii căldura nu trece de la sine de la sursa rece la sursa caldă (însă trecerea poate fi forțată consumând lucru mecanic).
Radiometrul Crookes. Este format dintr-o morișcă foarte ușoară, care are frecări în lagare foarte mici, plasată într-un balon de sticlă vidat parțial. Paletele sunt pe o față negre, iar pe cealaltă albe sau lustruite. Dispozitivul, expus la o radiație luminoasă sau infraroșie începe să se învârtă. Explicația este că paletele îndreptate cu partea neagră spre sursa radiantă se încălzesc mai mult de la radiație, cedează căldura moleculelor de gaz care mai sunt în balon și asupra lor apare o reacțiune mai mare decât asupra paletelor opuse, ca urmare morișca se mișcă. Din punct de vedere termodinamic este un motor cu două surse de căldură, paletele negre și mediul ambiant. Acest radiometru a fost construit de William Crookes în 1873.
Un dispozitiv electromagnetic oarecare, privind prin prisma legilor termodinamicii. Un motor electric cedează mediului și lucru mecanic, și căldură, aparent încălcând primul principiu al termodinamicii. Evident, aici este vorba de consumul echivalent al unei alte forme de energie (energia electrică), dispozitivul conformându-se legii conservării energiei.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Da, dar nimic nu merge fara energie, si nu ai cum sa scoti mai multa energie decat intra.

| Violleta2022 a răspuns:

Evident ca ori nu stii ce-i deficit caloric, ori nu-ti calculezi corect caloriile, ca-i imposibils a pui grame pe tine si sa nu slabesti, daca mananci intr-adevar, in deficit caloric.

| alina2k18 a răspuns (pentru RAY):

Pai nu slabisei?

| RAY a răspuns (pentru alina2k18):

Slăbești omule dar te reingrasi