| 00mulanonim a întrebat:

Baieti, am nevoie de un sfat. Sunt adolescent si nu fac nici un sport, am 14 ani 1, 80 si 80 kg, vreau neaparat sa fac muschi. Vreau sa ma duc la box, dar multi ma descurajeaza si imi zic ca nu sunt genul, deoarece la scoala nu prea ma bat bine desii am o lovitura tare. Ce sa fac sa ii ascult sau sa ma duc la box?

Răspuns Câştigător
| anonymous16162 a răspuns:

Fa ceea ce iti doresti tu
nu ii asculta pe ceilalti
poate ca te descurajeaza pentru ca vor fi gelosi pe tine atunci cand vor vedea de ce esti capabil dupe ce vei ajunge sa performenzi box ul

in schimb, te poti duce la sala sa faci muschi dar de abia dupa vreo 5-6 luni de sala se pot vedea muschii
dupa 1 an vei de sala vei avea viny hands daca te vei duce in fiecare sapt sau macar 1 data la 2 sapt

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonymous16162):

Ai făcut mișto de el sau tu chiar ai dat răspunsul serios?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Apuca-te de un sport de echipa, sa alergi, sa sari, ca sa pierzi greutate si sa faci muschi totodata, dezvoltandu-te sanatos si armonios.
Lasa boxul ca nu-ti ajuta la muschi, acela fiind un sport de autoaparare.

| AnastasiaK a răspuns:

Off, tanti Violeta, și la box îți dai cu părerea?

Niciodată nu va fi boxul sport de autoapărare. Este sport de luptă. Știi care e diferența tanti Violeta între autoapărare și box/kickbox/etc? Autoapărarea te învață să te aperi de un atac, se bazează pe atacul adversarului, în timp ce sporturile de acest gen reprezintă atacul în sine. Că se pot folosi în autoapărare e altă poveste. Că sunt chiar mai eficiente decât practicile de autoapărare, iar e altă poveste. Dar sportul în sine NU e de autoapărare.

Legat de comparația cu bătaia la școală...să știi că mulți dintre luptători, inclusiv eu, avem o vorbă "noi luptăm, nu ne batem". Că bătaie știe toată lumea (să ia sau să dea, fiecare cu ce se pricepe), dar de luptat mult mai puțini. Boxul e un sport ca oricare altul, chiar dacă toți se cred profesori în dat cu pumnul. Nu contează ce bătaie știi tu sau nu, când te duci acolo înveți ceva cu totul nou.

| antoniaprr90 a răspuns:

Normal ca ar trebui sa te duci daca asta vrei. Pana la urma de ce conteaza ce zic ceilalti? Faza cu batutul la scoala nu o inteleg, nu trebuie sa te bati ca chiorii la scoala ca sa ti se potriveasca acest sport

| antonyo1802 a răspuns:

Salut, apuca te doar du-te si fa orice sport mai ales ca alea de contact te si auto educa dar pentru muschi ai putea sa incerci sala sa ceri ajutorul unui antrenor personal, iar faza cu descurajarea si **** nu lasa pe cineva sa iti zica ce poti sau ce nu poti face si nu trebuie sa dovedesti nimanui cat de smecher esti tu ca te bati ca etc fi smecher pe pla ta

| nickdamarco a răspuns:

Daca vrei neaparat sa faci muschi boxul nu este cea mai optima varianta. E clar ca ce ar trebui sa faci e sa te apuci de sala si sa te tii serios de un program de antrenament si de un plan alimentar bine pus la punct. Incearca sa urmaresti canalul de Youtube al lui Jeff Nippard ca sa iti construiesti o imagine de ansamblu asupra a ceea ce inseamna fitnessul, cum pui masa musculara, cum te definesti, etc. Multa bafta!