BCCa contine aminoacizi si te ajuta sa pastrezi masa musculara si sa ai ceva mai multa energie, daca vrei crestere in masa musculara cumpara un gainer gen gfx-8
BCAA voiai sa spui. Nu, nu te ajuta, sunt inutile, biodisponibilitate aproape 0, mananca 2g proteine pe kg corp si te asigur ca nu vei avea nevoie de suplimente de genul asta. Mai bine iei un concentrat proteic decat BCAA.
Pentru masă musculară "în plus" trebuie să bei mai multă apă, să mănânci multe banane (dacă găsești din-acelea mici) și să-ți rupi celulele musculare alea vechi și mici ca să poată să crească de la zero nou-nouțe mai umflate cu apă. :-)
Nu e bună deloc calea aia. Uită-te la exemple de culturiști vegetarieni. Am scris deja oricum unde e marea chichiță cu masa musculară. E vorba doar de cît efort depui ca să spargi celulele vechi (și mici) și cu cîtă apă poți umple celulele noi. Aia e toată scofala.
Principiul după care mă ghidez eu e că mîncarea (vegetală, normal) cea mai benefică e aceea care e cea mai aproape de soare și care e implicit și cea mai proaspătă. Pe așazișii carnivori îi provoc tot timpul să înceteze total să mănînce legume, cereale, fructe, etc. și să mănînce doar carne pentru o perioadă de doar 2 luni ca să vadă "beneficiile" unui asemenea regim. :-) E echivalentul la a bea doar sînge, aproape. N-ai vrea să ajungem toți acolo. Ține în minte că aici nu e vorba de acel așazis echilibru nutrițional. Toți aminoacizii esențiali (și foarte multe din minerale și vitamine ) de exemplu îi poți lua dintr-un singur copac numit moringa oleifera. Și nu în ultimul rînd, clorofila e baza pentru sistemul digestiv. Să m-apuc să vorbesc de dieta elefanților și a gorilelor acum? :-)