| Elenax123 a întrebat:

Acum 7 luni am facut intidere de ligamente la genunchi. Am stat 2 saptamani in pat pentru. ca am avut dureri groaznice si am luat pauza de la sport vreo 3 luni. Cand am incercat din nou sa fac sport am observat ca nu puteam sa fac mai mult de 2 zile consecutiv pentru ca ma lua durerea asa ca am renuntat. Recent, de vreo luna, am inceput din nou sa fac sport si iarasi m-a luat rau durerea. Ce sa fac? Ce se intampla? Nu ar fi trebuit sa mi se fi vindecat de atunci? A mai patit cineva asa?
Tin sa mentionez ca port constant genunchiere si ma dau si cu o crema (care ajuta la vindecare dupa un efort fizic mare, dar cred ca este doar pentru. musculatura, nu si pentru. ligamente si poate de aceea nu ma prea ajuta).
Ce as putea face? Imi este teama ca iarasi va trebui sa stau in pat si sa intrerup sportul sad

9 răspunsuri:
| Kriss96 a răspuns:

Am patit la din astea...te ingrozesti daca auzi. Din proprie experienta iti zic ca durerile alea nu o sa dispara! Cum nici la mine nu au disparut. Eu am dureri constant. Zilnic. Chiar daca nu fac sport. Ma doare si daca stau prea mult cu piciorul in aceeasi pozitie. Dar eu le-am avut rupte..nu intinse. Ce ai tu e mai simplut. Eu am stat cu ghips 3 saptamani.
Ideea e ca:
1. Te-ai lovit nasol totusi. E normal sa ai aceste dureri. Cu timpul se vor diminua.
2. Vei avea dureri toata viata. Dar diminuate.

| Elenax123 explică (pentru Kriss96):

Eact la fel sunt si eu. Ma doare si cand umblu prea mult, cand urac scarile, cand stau prea mult "rezemata" pe un picior.
De fapt nici macar nu m-am lovit. Am facut aerobic ca disperate cam 30-50 de minute pe zi fara incalzire inainte si s-au vazut urmarile.
Sincer doctorul nici nu m-a prea lamurit ce am. Ultima data cand am fost la el m-a pus sa fac niste genoflexiuni, a vazut ca pot si a zis "Bine!", doar atat...
Si cred ca totusi am facut prea mult timp pauza de la sport. Poate de asta ma dor acum asa de tare cum m-am apucat dintr-una, desi am luat-o usurel.

| Elenax123 explică (pentru Elenax123):

Exact*
disperata*

| Kriss96 a răspuns (pentru Elenax123):

Cred ca ti-ar trebui o pauza mai lunga, niste gheata, creme, fasa elastica. S-ar putea sa ti se fi intins ligamentele. Si eu mai faceam prostia sa alerg juma de ora sau 45 de minute incontinuu, fara nicio incalzire, si o saptamana dupa aceea nu puteam sa ma dau jos din pat dimineata si ziceai ca merg pe cuie.
Eventual du-te la alt medic. In mod normal se face si o radiografie. Una e febra musculara si alta e intindere musculara sau cu atat mai mult daca ai ceva la ligamente. Doctorul ala te-a tratat de parca ai fi avut o simpla febra musculara care tine doua zile.

Dar tu cum ai reusit de le-ai rupt?
O sa discut cu mama sa vad cum facem cum medicul...
De umflat nu mi s-au umflat pana acuma si nici nu am avut senzatia ca nu am stabilitate pe genunchi dar am mai simtit/auzit niste pocnituri acolo si durere. In rest niciun alt simptom cred?

| Kriss96 a răspuns (pentru Elenax123):

Am cazut de la inaltime si am venit pe genunchi.

Pff aiurea... Eu nu stiu daca am avut cum a le rup din moment ce am facut doar sport simplu dar fara incalzire.

| AntrenorFitness a răspuns:

Control medical si tratament de specialitate.
Ceva ce te poate ajuta este glucosamina si chondroitina http://www.megaproteine.ro/......-Strength/

| fockewulf a răspuns:

Iti recomand un RMN, e posibil sa fie rupte, iar daca sunt rupte atunci se poate agrava. Daca nu sunt rupte kinetoterapie si fizioterapie.