Nu este vorba de asta. Problema e ca muschiul ar putea ceda. Si intinderile sau rupturile musculare nu sunt placute. Daca nu te poti abtine macar micsoreaza intensitatea antenamentului.
Si in caz de febra sau dureri musculare aspirina e buna sau ceaiul cu foarte foarte mult zahar.(atentie cu ceaiul ala ca daca incepi zilnic se si depune)
Poti de asemenea sa porti o faza elastica la muschii mai sensibili sa eviti lezarea lor. Mai ales la gamba sau biceps.
Gandeste-te ca sportivii de performanta fac zilnic antrenament sa reziste, dar trebuie sa o iei usor la inceput. Succes
Nu sunt la inceput :d dar ma intrebam ca pana acum nu am mai avut o asa energie in mine sa fac exercitii si nici nu ma doare deloc... imi place... ma motiveaza si mai mult, ultima data cand am avut febra musculara a fost acum 3 ani, deci oricum multumesc mult, asta voiam sa stiu
Salut
Pai nu prea are nimica dar iti recomand sa faci asa:
Luni:exercitii pentru un muschi
Marti:exercitii pentru alt muschi
Miercuri:exercitii pentru alt muschi
Joiauza
Vineri:exercitii alt muschi
Sambata:alt muschi
Duminica: Pauza
Iar cand implinesti 4 saptamani de antrenament fa o pauza de 5 zile.
Si apropo nu trebuie sa faci exercitii doar pentru un muschi pe zi, poti face pentru 2 tipuri de muschi.
Bafta
Salut. 3 zile aceeasi grupa sau diferite? Nu are cum sa iti scada, in cel mai rau caz nu ar creste pana cand nu lucrezi cum trebuie pe grupe. Daca vrei masa faci repetari putine cu greutati mari, daca vrei doar intretinere, greutati mici cu repetari multe. Incearca sa lucrezi pe grupe, o zi abdomene, una picioare, alta piept cu triceps si una de spate cu biceps. Sunt deja 4 zile, iti poti permite o zi de pauza intre ele, eventual in ziua aia alergi, se stie ca alergatul armonizeaza corpul, adica lucrezi si ce ti-ar scapa la sala. Cu bine
Astazi am lucrat toate de 3 ori si ieri de 4 ori are ceva? Toate fiind tricepsi, bicepsi, abdomen, spate, umeri, gambe, piept...fac greutati mari cu repetari multe
Greutati mari cu repetari multe e imposibil fara injectii cu steroizi sau macar 20 de ani de experienta, nici macar halterofilii nu pot face asemenea exercitii, doar sportivi ca Arnold, Branch Warren, etc.
Acum depinde ce inseamna pentru tine greutati mari
Daca lucrezi mai mult de 2 grupe la un antrenamnet e clar ca le lucrezi superficial, intr-o ora ( timpul MAXIM necesar pentru stimularea hormonului de crestere ) abia ai timp de 2 grupe.
Daca vrei neaparat sa te antrenezi 3 zile la rand, lucreaza grupe diferite, de genul ziua 1 : piept+biceps, ziua 2 : picioare, ziua 3 : spate, ziua 4 : umeri + trapez, etc.
60 kg cate 5 repetari, de 3 zile fac cate 10 repetari
Greutati mari = peste 110 kg , la sala o sa vezi o gramada care fac incalzirea cu 60. Dar e ok, toti am inceput asa, o sa cresti treptat
Peste 110 kg a? pot sa ridic maxim 80 kg 3 repetari, maxim
Eu ti-am spus ce e considerata greutate mare, unii fac cu 200
Dar la sala nu cred ca considera nimeni 60 de kg ca fiind greutate mare, deci cand faci multe repetari cu 60 nu inseamna ca faci "repetari multe cu greutati mari", inseamna doar ca faci "repetari multe", atat
Ah, si repetari multe inseamna peste 15-20 / serie, si sunt pentru rezistenta. Intre 6 si 10 repetari sunt pentru masa musculara si intre 2-6 repetari pentru forta.
Iti spun eu un program foarte bun folosit de mine : 1zi. piept si biceps
2zi.spate si triceps
3zi.umeri si abdomen
4zi.picioare si antebrat
Georgianabb întreabă: