anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


Am 1 metru 60, 15 ani si 57 kg.Vara trecuta am ajuns la 53 de kg, greutate pe care o doresc si acum. Reusisem sa ajung la 55, 5 kg, dupa mult timp in care am tot încercat sa scad de la 57 kg.Am fost o saptamana la mare si acum vad ca iar am 57 kg si nu inteleg de ce corpul meu se tot opreste la aceasta greutate de la care scad foarte greu.

2 răspunsuri:
| JUNNKiE47 a răspuns:

Corpul tău are nevoie de deficit caloric în combinație cu cardio/mișcare pentru a slăbi, iar de surplus caloric fără mișcare/cardio pentru a pune în greutate. Cât timp arăți bine și nu ai burta prea mare, nu ar trebui să fii îngrijorat.

| Foame a răspuns:

Din moment ce cresti in inaltime/varsta cresti si in greutate, deci nu ar trebui sa ochesti o greutate pe care o aveai in trecut.Trebuie sa te uit in oglinda si sa iti dai seama de ceea ce vrei.Corpul tau se opreste la acea greutate deoarece lui nu ii place sa se schimbe, el este creat sa supravietuiasca, sa se adapteze in conditii foarte grele de acea el tine de grasimea in plus(eu cred ca vrei sa "pierzi"grasime nu greutate, poti sa iti tai un picior si sa pierzi cateva kg., sau sa pierzi apa corporala etc.)
Totul incepe simplu, ce mananci? Incearca sa nu mai bei 10 litri de cola, bea 5, nu mai manca 3 tiramisu, mananca si tu 1 si tot asa, nu zic sa nu mai mananci dulciuri sau sa bei suc, dar sa nu consumi in cantitati industriale.Mananca mai multa mancare facuta acasa, incearca sa nu mai mananci asa des la fastfood.Cauta mancararui sanatoase care iti plac, e plin internetu.Mergi la plimbari prin parc mai dese poate chiar si exercitii daca iti plac sau orice alt sport.Pare simplu dar multi oameni se complica, complexitatea find inamicul executiei

Ce sa nu faci:Nu te forta sa mananci lucruri care nu iti plac(diete sau mai stiu eu ce retete "sanatoase"), Nu te infometa cu zilele sperand sa pierzi cateva kg ca apoi sa castigi dublu.