| Jachi a întrebat:

Buna!
Am 10 ani si transpir foarte des!
Ma ingrijesc, ma dau cu deodorant dar degeaba.
Ce sa fac?
funditaaa!

Răspuns Câştigător
| FoarteTareFrate a răspuns:

Buna happy. Nu, nu trebuie neaparat sa mergi la medic e o prostie asta laughing). Unele persoane transpira mai mult, depinde de organismul fiecaruia. Dar ai 10 ani, si mie si prietenlor mele ni s.a intamplat asta, si mamei si bunicii, inainte sa ne vina ciclul. Pe langa alte simptome, transpiratia abundenta era unul dintre cele mai naspa. Asa ca s.ar putea sa iti vina in viitorul apropiat. Dar uite niste trucuri :

Tratamentul cu oțet de mere

Cu proprietăți astringente, oțetul de mere este o alegere excelentă pentru un tratament natural împotriva transpirației abundente. Aplică-l pe axilă seara, cu puțin timp înainte de culcare, dar asigură-te că s-a uscat complet înainte să adormi.
De dimineață, spală-te cu apă și cu săpun și vei observa apoi că acizii absorbiți de piele în timpul nopții te ajută să rămai cu axila uscată mai bine de-a lungul zilei și neutralizează și mirosurile neplăcute.

Tratamentul cu bicarbonat de sodiu

În timp ce transpirația este acidă, bicarbonatul de sodiu este o bază, iar reacția chimică dintre cele două duce la uscarea instantanee a transpirației. Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă până când obții o pastă groasă, ce se întinde apoi pe axilă și se lasă să acționeze timp de 25 de minute. După clătirea cu apă, poți simți o senzație ușor neplăcută la nivelul pielii, dar pentru mulți, efectul final este mai important decât acest inconvenient minor. Repetă tratamentul câteva zile la rând și vei observa cu siguranță eficacitatea lui.

Mesele bogate în sare și grăsimi stimulează transpirația, alaturi de ardeiul iute și alte condimente cu capsaicină sau băuturi alcoolice. Fumatul este la fel de dăunator: nicotina stimulează producția de acetilcolină, substanță ce crește ritmul transpirației.

Orice aliment ce contine cofeină, de la cafea și ceai (negru, dar și verde) la cola și ciocolată stimulează puternic glandele sudoripare. DECI AI GRIJA CE MANANCI! MAI PUTINE CHESTII NESANATOASE.

Fundita?happy

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai fă mişcare.

| Neberius13 a răspuns:

Iti sugerez sa incerci cu niste apa, sapun, sampon, eventual gel de dus...
Cum sa ti-o spun mai delicat... sa te speli!

| Radu284 a răspuns (pentru Neberius13):

Sper ca iti dai seama ca nu este foarte practic sa te speli de cate ori transpiri, da?

| FoundYouLover a răspuns:

Ar trebui sa mergi la un medic endocrinolog, iar pana atunci sa te speli in fiecare zi si sa te dai cu deodorant iar daca chiar este foarte cald poti sa te speli si de doua ori pe zi. Daca esti la scoala si transpiri si te simti jenata, ai putea sa cumperi niste servetele umede pe care sa le tii mereu la tine impreuna cu deodorantul si le folosesti cand e cazul. BAFTA!

| bombarara a răspuns:

Un gel de dus eficient

| Ali0404 a răspuns:

Nimic. Este normal sa transpiri.

| Amrita25 a răspuns:

Cred ca cel mai corect este sa mergi la un medic endrocrinolog. El iti va prescrie ce e necesar si vei scapa de problema. Nu are rost sa incerci remedii dupa ureche, trebuie un tratament personalizat. Viata este scurta si frumoasa, iar tu meriti sa te bucuri pe deplin de ea. Asa ca, nu mai prelungii starea acesta, ci mergi la medic.

| Yya a răspuns:

Stai linistita, e o perioada scurta, la fel a fost si la mine, si a durat ceva, am crezut ca asa va fi mereu, dar m-am documentat si am vazut ca e o perioada in care se intampla asta. :*