| Ccbvc a întrebat:

Buna, am 14 ani si am 80 kg, cat pot slabi intr-o luna si ce dieta sa țin si ce exerciții sa fac?

7 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

De ce nu mergi tu mai bine la un doctor nutritionist? Ca asa eu pot sa iti fac un regim alimentar si un plan de antrenament dar daca tu ai ceva afectiuni medicale de care poate nici n-ai habar, iti pot face mai mult rau decat bine. Pentru ca este totusi o greutate cam mare. Ce inaltime spuneai ca ai totusi?

| AnastasiaK a răspuns:

Sustin recomandarea de mai sus cu doctorul nutritionist.

Cred sincer ca oricine se apuca sa-ti dea sfaturi cand tu ai zis doar varsta si greutatea e un pic idiot. Nu pot sa imi permit eu sa iti zic "inlocuieste alimentul X cu Y" cand tu nici n-ai zis ca consumi X. La fel nici nu pot sa iti zic alearga atatia km pe zi ca poate tu alergi deja mai mult, caz in care ar fi un sfat stupid.

Daca vrei sfaturi serioase, ar trebui sa scrii clar alimentatia ta dintr-o zi obisnuita (si cantitati si tot), ce activitati ai si abia atunci, in cazul in care constata cineva ce faci gresit, poate sa iti spuna ce si cum sa corectezi...dar tot MULT mai recomandat este doctorul ca pe aici se trezesc si multi inapti sa de sfaturi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intr-o luna vreo 2-3. Depinde cat de gras esti. Cu cat esti mai gras cu atat vei slabi mai mult la inceput. Oricum nu mai mult de 4kg. Ideal ar fi sa nu te opresti dupa o luna... slabitul nu e de azi pe maine si nu a durat doar o luna sa te ingrasi. Nu face foamea ca sa slabesti mult intr-un timp scurt, mananca cat de putin poti incat sa te simti bine in continuare, nu sa te gandesti numai la mancare. Cat de putin poti dar suficient sa mentii pe termen lung.

| Unknownzgw a răspuns:

Într-o lună, dacă o faci în mod sănătos slăbeşti maxim 2-3 kg, de obicei. Ce ai tu nevoie e să îţi schimbi stilul de viaţă nu doar "să slăbeşti" pentru că la 14 ani nu ajungi să ai 80 de kg dacă nu faci greşeli flagrante în bucătărie şi nu stai prost cu exerciţiul fizic.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Unknownzgw):

Cunosc un baiat care la 14 ani avea 1.95, sportiv de performanta...hai sa nu generalizam. L-ai intrebat macar ce inaltime are pe cel care a pus intrebarea? Ca daca are peste 1, 75, greutatea de 80kg nu e vreo tragedie.

| mustafateke7 a răspuns:

Buna! Intr-o luna poti slabi multee kilograme...
Am sa iti dau niste sfaturi:
-Nu tine diete, dupa ce ai slabit te poti ingrasa dublu la loc;
-Totul tine in deficit caloric;
-Fiecare organism uman are un metabolism care arde un anumit numar de calorii in functie de varsta, greutate, alti factori.;
-Pentru a slabi trebuie produs un deficit caloric, prin care metabolismul va arde caloriile consumate iar restul de calorii ramase le va arde din rezerva suplimentara (grasime);
Exemple:
Daca consumi 1200 calorii pe zi, vei arde intr-o saptamana min. 0, 5 kg de grasime;
Daca consumi 700-800 calorii vei arde intr-o saptamana min 1 kg de grasime.
-Pentru a slabi mai rapid, incearca sa alergi 1-2 km pe zi
-Incearca sa nu iti bei caloriile, unele bauturi pot avea pana la 300 calorii!
-Inlocuieste dulciurile cu fructe delicioase de sezon

Cu multa munca vei reusi! Cu acest „program" am scapat de 12 kg de masa corporala!
Daca ai nelamuriri, nu ezita sa ma intrebi in sectiunea „raspunde"!

Fara vointa si fara ati dori neaparat sa reusesti nu vei putea niciodata slabi!

| Elena_Maria_1993 a răspuns (pentru mustafateke7):

Perfect de acord cu tine. Dacă vrei sa știi numărul caloriilor unui produs cauți pe net,, calorii produsul..." si ai găsit. Caloriile o sa iti apară pentru un produs de 100 de grame. Daca e mai putin de 100 ceea ce mănânci sau mai mult, aproximezi...eu la fel am slăbit! Succes! bea multa apa și lasa sucurile, nu au niciun beneficiu