Eu zic mai bine sati alegi 3 zile pe saptamana, de exemplu marti, joi si sambata. In acele zile in care te antrenezi trebuie sa mananci cantitati destul de mari de hrana cu multe proteine, de ex. oua fierte, cartofi fierti, piept de pui sau de curcan etc. si sa bei multa apa.
Dupa ce mananci asteapta o ora si bea 250 de ggrame de apa apoi bea din 30 in 30 min. cate 250 de grame de apa pana ajungi la 1 litru.
Dupa ce ai urmat pasi de mai sus fa cate 3 serii de exercitii din fiecare. De exemplu vrei sati dezvolti muschi pieptului, bratelor, abdomenului si picioarelor. Asta ar insemna a faci 20-25 de flotari, 8-10 tractiuni, 30-35 de genoflectiuni si vreo 20-30 de abdomene intr-o serie, apoi stai 3 minute si aci urmatoarea serie cu tot atatea exercitii (de 3 ori).
Eu ti-am zis cam cate sa faci asa ca exemplu tu faci cate poti, si important e la fiecare serie e sa faci tot atatea, nu faci la seria asta 30 de flotari si la urmatoarea 25 ca nu rezolvi nimic.
Si daca-mi asculti sfatul vei vedea ca in cateva saptamani deja se vor vedea imbunatairi.
Pentru muschi alimentatia ta ar trebui sa fie ceva gen :
- 60 % carbohidrati
- 30 % proteine
- 10 % grasimi si fibre
Deci pana la "proteine", asigura-te ca ai suficienti carbohidrati.
Apoi mananca cat sa ai 2 grame de proteina / kg-corp ( gasesti pe net continutul in proteine al diferitelor alimente ).
Si in paralel cu astea : antrenament la rupere la sala.
Ce trebuie tu sa intelegi e ca fara transpiratie nu faci muschi! Nu iei pastila si gata ai muschi, da?
Du-te si fa-ti un abonament la sala si munceste din greu, proteinele sunt in general artificiale nici de cum organice, si iti pot face rau in doze mai mari decat cele recomandate. Sfatul meu, du-te la sala!
Alt copil frustrat care vorbeste fara sa stie... proteinele cumparat nu sunt la fel ca cele naturale. la 15 ani ii pot face mai mult rau decat bine. daca nu te duci la sala, sau te duci din joi in pasti nu mai da sfaturi. daca intrebi un intructor de sala ce parere are despre asta o sa iti spuna ca de abia dupa 18 este recomandata folosirea proteinelor
Nu exista "proteine artificiale".
pastilele si prafurile la cutie TOT DIN MANCARE sunt facute, scrie MARE pe ele ( lapte, zer, albus de ou, soia, etc. ).
Daca nu stii NIMIC, de ce vorbesti? Nu poti sa spui "proteine artificiale" si apoi sa pretinzi ca stii ceva.
Da, nu stiu nimic, de-aia am peste 17.000 de raspunsuri toate pe tema asta si am peste 100 de seminarii de nutritie la care am prticipat.
"proteinele cumparat nu sunt la fel ca cele naturale", serios? nu sunt? copil mic...
Proteinele ca suplimente sunt TOT DIN MANCARE extrase. Ai fost in viata ta la o fabrica de suplimente?
p.s. : nu pot sa intreb un instructor ca ala stie mai putine decat mine
La 15 ani clar nu sunt bune proteinele, si nici sala nu este recomandata, deoarece multe aparate/exercitii iti opresc cresterea. asta depinde de tine. daca totusi te hotarasti sa te duci la sala te sfatuiesc sa te axezi pe toti muschii in mod egal
Prietene tu vrei sa spui ca genoflexiunile cu bara in spate nu iti opresc cresterea? stiu sali unde nu au lasat copii de 15 ani sa isi faca abonament. proteinele pe care le cumperi nu sunt naturale(in ciuda celor spunse de producatori). daca nu faci sala, sau faci de putin timp si nu sti prea multe despre subiect nu mai da sfaturi aiurea. o portie consistenta de mancare are mult mai putine proteine decat un shake. te-ai intrebat vreodata de ce? data viitoare taci daca esti batut in cap
Da pasarel. Doar geneticul, alimentatia precara si steroizii opresc cresterea. Si asta este informatie luata de la mai multe institutii medicale de specialitate in pediatrie, traumatologie si ortopedie, unde s-au testat efectele greutatii asupra vertebrelor si ligamentelor. Proteina chimic nu poate fi sintetizata deci o face naturala. Al2lea motov dpdv chimic este faptul ca in contact cu apa se degradeaza la fel de repede precum proteina animaliera, deci prin acelasi comportament fata de factori externi, alaturi de imposibilitatea sintetizatii = naturala. Sunt nutritionist sportiv cu diploma, practic sportul asta de peste 7 ani. Daa esti prost si nu stii nu mai fa pe desteptul. Am mai multe dimplome pe anatomia umana de la nutritie la kinetica decat ai tu zile de sala. + olimpiade nationale la chimie organic (sinteza proteinelor, aminoacizi, etc). Ciocu mic, eu nu fac bro science de sala