Pe scurt
te duci la sala, iti faci un program cu grupele de muschi pe care ii antrenezi intr-o zi
uite un program ideal de 4 zile:
luni piept biceps
marti abdomen picioare
miercuri pauza
joi spate triceps
vineri umeri trapez
fiecare grupa lucrezi in 3-4 unghiuri diferite adica sa faci 3-4 tipuri de exercitii la fiecare grupa
un exercitiu sa continta 4 serii a cate 8-10 repetari
fara o alimentatie bogata in proteine nu faci muschi ori cat ai trage la sala, alimentatia joaca un rol foarte important 30% conteaza antrenamentul cei 70% alimentatia si odihna
terbe sa ai 5-6 mese/zi bogate in proteine, 8ore de somn
cantitatea zilnica de proteine este 2g/kg corp adica daca ai 70kg trebuie sa consumi 140g proteina/zi astea nu le poti consuma numai din mancare pentru astea sunt facute suplimentele nutritive
proteine: carne, lapte, oua, branza, peste, lactate.
carbohidrati: mazare, cartofi, cereale integrale, orezul brun, fasole.
inca o data pe scurt:
-mergi la sala de 4x pe saptamana(un antrenament sa nu depaseasca o ora)
-o alimentatie bogata in proteine si carbohidrati
-8ore de somn/noapte
-un supliment
si rabdare multa ca nu o sa ai muschi in doar cateva luni. bafta!
Eu zic sa nu bagi proteine sau steroizi pentru ca te delegrezi cu totul :d.
Cel mai bine ar fi sa faci sport indiferent la sala sau acasa daca vrei sa arati cat mai bine sau incearca sa te apuci de un sport
Da steroizii nu sunt buni dar proteinele sunt esentiale pentru muschi.
Chiar si tu iei proteine cand mananci carne, lactate, oua
In aceste alimente se afla proteine.
Sa ne intelegem eu n-am zis sa nu manance, am zis decat sa nu ia asa fara sa-i recomande nimeni si pe pertaea de medicament nu pe partea de mancare m-am referit
De ce sa nu i-a suplimente? Sunt chiar foarte bune, naturale, extrase din albus de ou, lapte, zer. De ce vorbesti fara sa stii?
Sa ia chiar n-am nimic impotriva dar sa-i recomade un doctor nu pe auzite. Sti?
Si in mod normal astfel de lipsuri din organsim se stabilesc in urma analizelor.