Chiar daca pare mult as zice de 8-9 ori pe zi(cantitati mai mici de mancare bineinteles).Ce va face asta? sa iti mareasca metabolismul si sa ii dai muschilor nutrientii de care au nevoie pentru a se reface.
Ce sa mananci?
Proteine:Oua,Carne(in special pui si curcan)Lapte,Branza,Cascaval,Peste
Carbohidrati:Orez brun(dar merge si cel alb mai ales dupa antrenament),cartofi fierti,paste, legume, fructe(intr-o cantitate mai mica deoarece contin f mult zahar iar daca consumi e de preferat de dimineata sau dupa antrenament)
Grasime:Ulei Extra Virgin de masline(personal iau cate 10-12 linguri zilnic ca ultima "gustare" a zilei),alune,avocado, galbenusul din ou contine grasime buna
Inca ceva am citit ca te duci zilnic la sala si nu prea sunt de acord si uite de ce:Cand te duci la sala iti distrugi muschiul, il faci mai mic(chiar daca pare mai mare din cauza sangelui care se strange in zona respectiva). Muschiul creste prin odihna si mancarea care i-o dai.
Nu vei avea rezultate mai bune daca te antrenezi zilnic fata de un program de 3-4 zile pe sap(si crede-ma am incercat; si eu la inceput vroiam cat mai multa masa in cea mai mica perioada(eram si foarte slab nu mergea nici liftul cu mine))
Sunt oameni in special bodybuilderi profesionisti si actori care se antreneaza zilnic si au rezultate incredibile.Acele persoane ori au un genetic foarte foarte bun ori iau steroizi(steroizii ajuta foarte mult la o recuperare mai rapida a muschilor)
Eu zic sa te lasi de sala fiindca trebuie sa mai cresti, fa exercitii acasa flotari, genoflexiuni, saritu corzii chiar daca ti se pare ceva stupid, urca si coboara scarile. Sala e o prostie, fa alte sporturi de pilda inotu e foarte frumos si e un sport complet, fotbal si asa mai departe sper ca ti-am fost de ajutor
1. Exemplifica de ce precizezi ca facand sala nu mai cresti in inaltime.
2. De ce consideri sala ''o prostie''?
Pai din cate am citit el are o varsta cam mica si sala ar trebui cam de la 17-18 ani, si decat sa-mi dau banii la sala mai bine fac antrenament acasa, sala este doar pentru a arata bine nu ca sa faci rezistenta. Parere mea o prostie iti iei o gantera de 10-15-20 kg si lucrezi cu ea pana iti vine rau, sau mai degraba faci munca la tara la bunici nu se compara sala cu munca de la tara spun eu ca am muncit la tara si stiu cat de bine e
Faptul ca practicarea culturismului iti opreste cresterea e in mare parte un mit. Daca este practicat corect(fara antrenamente prea dure, cu alimentatia si odihna bine puse la punct), nu prezinta nici un risc. Mergand la sala ai mult mai multe avantaje: posibilitatea de a lucra mult mai multe tipuri de exercitii, motivatia crescuta, sfaturi de la instructori etc. In legatura cu munca de la tara, intr-adevar este sanatoasa mai ales pentru ca o practici in aer liber, la soare, dar sa spui ca nu se compara cu antrenamentul la sala(din punct de vedere al castigului de masa musculara) e o aberatie. Asta de la cineva care le-a practicat, din fericire pe ambele.
Mananca lactate, cereale si multa carne fiarta, pentru ca au proteine . Mananca de 3-4 ori pe zi, si daca vrei poti lua si niste proteine, pentru masa musculara.