| Emiliiia a întrebat:

Buna!
Am 17 ani, sunt fată și vreau să fac mușchi. Am acasă gantere și sac de box. Ce exerciții îmi puteți recomanda și ce sfaturi îmi puteți da?

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Găsești destule pe Youtube pentru dezvoltarea masei musculare + alimentație bogată în primul rând în proteine, găsești și pentru asta sfaturi grăamadă pe internet, trebuie doar să cauțiwinking

| aXy99 a răspuns:

Raspuns pentru siriusblack care, desi are intentii bune, o cam ia pe aratura.

1. Cam putine repetari pentru un incepator, nu crezi? Nici nu stie sa execute corect miscarile, conexiunea mintea-muschi nu e formata, 8 repetari e cam putin. 10-15 as sfatui-o.
2. Fara legume? Serios? laughing
3. N-are importanta cand te antrenezi, e complet irelevant, important e sa ai energie.
4. Corect.
5. Ce are daca faci o grupa deficitara de doua ori?! Sau chiar si una normala. Unde e problema? Ti se pare ca ai nevoie de 7 zile sa te refaci dupa un antrenament? laughing
6. Subscriu. Asa e.

| anonim_4396 a răspuns (pentru aXy99):

Și 8 repetări e prea mult, ca începător poate sa facă și un singur set și să pună masa musculara.
Conexiunea "minte muschi" nu crezi că se face când repeta un exercițiu de multe ori? Ăla e volum, ce doar ca intermediar/avansat ar trebui sa l faca. E că și cum ar încerca să ingrase porcul de ajunul craciunului.

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai intai spui repetari, apoi seturi. Te hotarasti? Din punctul tau de vedere trebuie sa faca o serie de cate o repetare per grupa musculara, asa-i? laughing

| siriusblack98 a răspuns:

Nu o sa scriu aici o carte intreaga despre antrenament si dieta ca e prea mult de discutat pe tema asta, sunt lucruri pe care eu le-am invatat in 10 ani de bodybuilding.Ce iti pot spune ca un rezumat este:
1. Exercitiile te sfatuiesc sa incepi cu cele clasice (le gasesti pe Youtube pentru fiecare grupa de muschi) 3-4 serii cu 8-10 repetari.
2.Alimentatia are o importanta de 70%. Meniul tau zilnic sa includa carne,lapte, branza, oua iar intre mese nuci, banane, migdale, seminte.
3.Nu te antrena seara, noaptea este facuta pentru odihna nu pentru sport.(cunosc multe cazuri).
4.Nu te antrena zilnic, muschii cresc in zilele de odihna.
5.O greseala intalnita foarte des la incepatori este sa lucreze aceeasi grupa de muschi de mai multe ori pe saptamana.Sa NU faci asta!
6. Experimenteaza diverse tipuri de antrenament.Nu toate exercitiile functioneaza la fel pentru toti.Pentru ca tehnica si genetica isi spune cuvantul.
Iar pe final daca mai ai intrebari sunt dispus sa te te ajut.Iti las aici link catre pagina mea de Facebook.Imi trimiti o intrebare, iti raspund atunci cand pot.Bafta! https://www.facebook.com/robert.ciobanu.311