| Himpeppa a întrebat:

Buna! Am făcut decizia de a începe echitatia, dar am posibilitatea sa merg doar de maxim 2 ori pe luna (stiu este putin dar ganditi-va ca e scump, cu timpul poate gasesc o solutie). Am mers la prima mea ședința de 45 de minute și am învățat doar trapul așezat, saltat și la pas. Nu am învățat sa îl controlez încă (pe cal). Nu cunosc procesul de învățare, adică nu cred ca o sa ma învețe sa îl controlez, (instructorul pe cal) el manevra calul cu lonja (normal), dar nu ma pricep, voi sa imi ziceti. Ce as putea învăța în 5 lecții? Fac lecție privata nu în grup. Nu vad centrul unde fac sa ma pună sa fac trasee, adică să se intereseze asa mult. Vorbind realist, am nevoie de rapunsuri de la cineva care practica sportul. Ce pot invata în 5 lecții, mai exact ce pot învăța în fiecare lecție, având in vedere cu ce am început? As putea sa reușesc sa practic trapurile corect? Credeți ca instructorul o sa vrea sa ma învețe sa îl manevrez în asa puțin timp? O sa pot merge singura la trap și la pas sau trebuie sa știu sa galopez sau poate îmi trebuie vreo 10-15 lecții? Am asa multe întrebări! Și sunt maricica (nu adult) deci pot progresa mai repede decât un copil de 7 ani, am mai mers la plimbări la pas cu caii dar nu lectie ca acum și sunt dispusa sa progresez rapid, am forte multă încredere în mine dar în aceeași măsură trebuie sa fiu și realista!

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

"Credeți ca instructorul o sa vrea sa ma învețe sa îl manevrez în asa puțin timp? O sa pot merge singura la trap și la pas sau trebuie sa știu sa galopez sau poate îmi trebuie vreo 10-15 lecții?"

Iti ia cel putin 1an sa inveti asa ceva, in situatia in care mergi doar de 2 ori pe luna.
Progresatul rapid s-ar putea face daca ai merge zilnic la caalrit, nu odata la 15 zile cum faci acum.
Sunt lucuri pe care nu le poti sari si nici nu poti invata sa controlezi calul pana nu-l simti, iar asta cere mult timp si mult calarit.