Marele dorsal dau forma de V, trapezul mic si sterno-cleido-mastoidian sunt aia de la ceafa si gat.
Indreptari, tractiuni, ramat cu priza larga. Astea lucreaza cel mai bine dorsalul. Pentru trapez ai 1 singur tip de miscare gen ridicari din umeri. Alege haltera sau gantere si ridici din umeri impingand omoplatii intre ei si pieptul scos in fata.
Mersi mult boss
O data ce esti expert in culturism poti sa imi mai raspunzi la o intrebare?
Acum 2 zile cand am inceput sa lucru la umar intens dupa primul antrenament mi s-au facut niste vergeturi... cum pot sa scap de ele sau macar sa previn aparitia altor vergeturi sunt disperat nu mai pot face sala din cauza vergeturilor
Prize diferite lucrezi mai mult o alta parte a muschiului. spatele are 5 sau 6 muschi care lucreaza. dorsalul creste atat in grosime cat si in latime, la fel si restul. eu la antrenament lovesc toate punctele spatelui: tractiuni priza larga si ingusta, ramat priza larga la bara si ramat cu gantera. asa lucrezi atat latime cat si "adancime". adica vazut din plan frontal sau lateral. la fel si pieptul. creste in grosime si latime. deci indiferent ce lucrezi, cat timp faci corect exercitiul iti lucreaza grupa respectiva. nu fa la inceput accent atat de mare pe portiuni, baga spate sa il faci mare. prioritate faci la grupe deficitare dupa ceva ani sa le egalezi, dar acum baga tot ce poti. nu te uita ca lucreaza X parte a muschiului Y in nu stiu ce mod. lucreaza muschiul X e de ajuns.