anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare in legatura cu mersul la sala. Sunt fata, am 19 ani și 50 kg si vreau sa ma apuc de sala, mai mult pentu tonifiere. Problema e ca am sanii foarte mici laughing e posibil ca dupa un timp sa se micsoreze si mai tare cum lucrez muschii?

3 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Aaah. hai sa iti tin o lectie de anatomie. sanii sunt compusi din grasime. grasimea nu se transforma in muschi si nici vice-versa. sunt 2 tipuri de tesuturi complet diferite, DAR exista o posbilitate sa se intample ce zici tu, dar din alte motive.

1. crescand masa musculara de sub sani (pectoralii), pieptul va parea mai mare, ducand la o impresie ca sanii sunt mai mici prin comparatie.
2. daca scazi nivelul grasimii corporale vor scadea si sanii. este normal. deci, daca slabesti, vei slabi de peste tot, inclusiv din dimensiunea sanilor.

dar aceste lucruri se vor intampla doar daca masa musculara creste mult (ce va da iluzia sanilor mai mici prin comparatie) sau slabesti mult din nivelul grasimii corporale.

capisco?

| J0B0MAT a răspuns:

E posibil.La mine aşa s-a întâmplat.Dar depinde de organism.

| Parlit a răspuns:

Nu stiu la fete la baieti daca ai grasime pe ei o sa fie mai mici pentru ca dispare dar nu stiu daca se aplica si la fetelaughing din cate am vazut antrenoarea mea are sani mari si face de 4 ani