| Kuroo a întrebat:

Am o intrebare legata de Taekwondo, acei "dani" (am scris bine?) cam in cat timp se pot obtine? Ma gandesc, ani de zile, pe scurt, imi poate explica cineva mai amanuntit cum sta treaba?

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

Nu stiu de Taekwondo dar la karate danii se obtin extrem de greu, dupa ani intregi de antrenament.

Sensei-ul meu avea 5 dani facuti in vreo 20 de ani de activitate. + cat mai facuse pana la centura neagra

Eu m-am oprit la centura maro dar un coleg de-al meu are centura neagra cu un dan dupa... 8 ani de karate *cam asa*

Obtinerea danilor se face prin examene din cate stiu eu deci atata timp cat esti extrem de bun ii poti obtine.

La karate ai 2 parti principale ca sa spunem asa, kata *karate artistic* si kumite *bataie 1 vs 1 de obicei sau cu reguli schimbate daca va bateti de distractie *

Aceste 2 parti le exersezi mereu numai ca la kumite esti pe cont propriu *folosesti ce tehnici vrei, cand vrei atata timp cat sunt tehnici permise* iar la kata ai anumite tehnici impuse de dinainte.

Raspunsul pe scurt ar fi - Ii poti obtine dupa ani de zile si dupa antrenamente foarte dificile. Nu ai cum sa obtii dani daca nu te tii de treaba.
Sunt Blytz.

0 răspunsuri: