Buna.Competitiile nu te vor ajuta si nici nu vor compensa pentru notele mici, dar mai ales pentru sanatatea ta, care se distruge treptat de la stres, lipsa orelor relativ fixe de mancat si lipsa somnului.
Daca nu doresti sa renunti, poate ar fi intelept sa vorbeasca parintii tai cu profesorii, sau chiar tu, sa te puna tot in sesiunile din weekend.
Daca nu se poate, cauta alt club de dans.In cel mai rau caz, daca renunti poti sa vinzi echipamentul in stare second hand, si tot cred ca iti recuperezi o parte din banuti.
Activitatile acestea ar trebui sa fie placute, sa te incarce pozitiv, nu sa se simta ca o corvoada care iti mananca timpul si energia. Daca profesorii se comporta urat, e musai sa schimbi clubul. Vorbeste cu parintii tai, sa gasiti impreuna solutia potrivita.
Bună! În primul rând, sănătatea ta e cea mai importantă. Ai spus că ai TSH, dureri de mușchi/picioare, era să leșini din cauza că nu mănânci și că ai vrea să continui, deoarece ți-ar părea rău de bani și că vei vedea că fostele tale colege de balet ar merge la competiții și tu nu. Nu e ok dacă vei continua așa, Doamne ferește te vei îmbolnăvi și clar nu vei mai putea continua cu baletul+va trebui să dai bani pe medicamente, consultații, analize, etc. Încearcă să reevaluezi totul:ai putea să-ți formezi un așa program în care să ai timp de lucrurile ESENȚIALE?(mâncat, odihnit, igienă, școală) și după de pasiuni. Din câte ne-ai spus ai un program foarte încărcat. Nu e ok nici pentru psihicul tău să ai un program atât de încărcat de la o vârsta atât de fragedă, mai ales dacă profesorii țipă la tine. Tu nu i-ai plătit să țipe la tine! Eu ți-as recomanda să renunți deoarece sănătatea ta e pe primul loc. Ai putea încerca alt hobby:să te apuci de cântat la un instrument(chitară, vioară, pian, tobe), să practici un sport(handball, baschet, fotbal feminin, gimnastică), să te înscrii la un club de limba engleza(sau ce limbă vrei tu) sau de pictat, iar cursurile la aceste hobby-uri să fie de câteva ori pe săptămână, o zi sau două, nu în fiecare zi deoarece ești un copil și nu reziști atât. Ai grijă de tine, repet sănătatea e cea mai importantă și riști să te îmbolnăvești dacă nu ai grijă de tine!
Iti spun parerea mea, multi o vor judeca dar asta e.Eu cred ca ar trebui sa te gandesti bine daca sa renunti sau nu. Daca nu crezi ca iti afecteaza scoala la modul sa ajungi la corigente si crezi ca ai destula ambitie sa continui eu zic sa continui.Eu iti spun din propria experienta caci la cei 14 ani ai mei am facut gimnastica, box, hip hop dance si acum fac Kickbox.Am avut o perioada in care aveam si kickbox si hip hop dance in aceeasi zi iar cand ajungeam acasa imi faceam temele pana la 4-5 dimineata, dormeam o ora pe noapte, ma trezeam si mergeam la scoala.Dar din ambitia pe care o aveam am reusit sa trec peste toate zilele si oboselile.Recunosc ca aveam zile in care eram mai mult moarta decat vie dar acum am 16 meciuri câstigate pe locul 1 si 5 pe locul 2 si nu regret nimic.Si nu stiu daca te intereseaza sau nu dar antrenorul meu de kickbox are mereu o vorba " Si cand nu mai poti, mai poti un pic"Deci daca tu crezi ca poti continua trage cu dintii daca e nevoie si ai sa vezi ca vei reusi. Daca ai nevoie de un sfat/ o vorba buna, sunt aici