anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună!
Am și eu o întrebare.
Cum reușesc unele persoane sa scape efectiv de burtica, fără sa facă sport sau sa adopte vreo alimentație aparte. Am niște cunoștințe (fete) care într-adevăr, nu prea mănâncă dar baga în ele numai chipsuri și ciocolăți și nu mai pun pe ele și eu am atenție la ce mănânc, nu beau acidulat, nu mănânc toate prostiile, mai rar, nu mai mănânc din oraș și toate acestea. Am hipotiroida care este în tendința spre îngrășare dar o țin subcobtrol, am pastile și de 5 ani de când am aflat am mereu grija și îmi mențin cele 57 de kg.
Nu sunt nici mare fana sport dar gen chiar nu știu cum pot scăpa de grăsime. Nu am nevoie de musculatura și toate. Nu evit oricum niciodată sa merg pe jos spre casa pe drumul cel mai lung și sa fac mișcare. La câte am și cu școala ca sunt în ultimul an, nu am timp sa stau sa fac sport, mi l dedic ca să stau sa îmi odihnesc mintea după ce ca învăț destul de mult. Aveți vreun sfat?
Bine, acum nu as dori comentarii de genul ca numai sportul este soluția și tot, am uitat sa menționez ca mănânc la ore plus minus fixe și nu altceva în plus pe lângă.
Mulțumesc pentru răspunsuri și aștept cu drag părerea voastră!

28 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Inca nu am auzit vreodata pe cineva, care sa scape de burta fara sport sau fara dieta!

| Hypefox a răspuns (pentru Violleta2022):

Am precizat deja ca mănânc sănătos și se poate înțelege ca e o dieta o data ce nu mănânc prostii și am mesele regulate la ore plus minus fixe.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Hypefox):

Grasimea de pe burta nu dispare peste noapte fara sport sau dieta stricta.
Daca mancai sanatos, te asigur ca nu aveai hipotiroidie, care-i o boala metabolica a tiroidei, declansata din cauza mancarii nesanatoase.
Elimina carbohidratii si dulciurile din viata ta, in totalitate si hipotiroidia se va reversa complet. In 2-3 luni dupa ce cei renunta la carbohidrati si duclirui vei vedea ca poti slabiicu susurinats i te ei simtii mult mai bine, iar ce-i mai important, vei fii sanataosa.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Hipotiroidia nu are de multe ori nici o treaba cu mancarea sanatoasa, aia e boala care apare pur si simplu. Poti avea hipo si hipertiroidie pur si simplu, eu aveam antrenor de sala cu hipotiroidie si colesterolul 300 in loc de sub 200 cat era normal, iar eu gras la 85 kile la 1, 7 m si sedentar (inainte sa ma apuc de sala) aveam 172 colesterolul si nu aveam nici o hipotiroidie, si mancam, nesanatos total, zilnic cartofi prajiti multi cu copan de pui prajit.

Arata baiatu ca din reviste, manca ultrasanatos si aia e.
Mosteniri de familie a avut, aia e, boli.

Deci sa nu dam vina pe ce nu trebuie ca sa ascundem genetica defecta.
Vecinu meu e obez 130 kile la 1, 7 m, 57 ani sedentar si n-are diabet, mama care a mancat sanatos mereu, a fost mereu normoponderala, a facut diabet.

Ea mananca sanatos insa nu mananca mai putine calorii decat arde, si e si normal ca nu slabeste.
Ptr ca de slabit si ingrasat, poti si cu mancare sanatoasa, si cu nesanatoasa, strict pe partea de slabit conteaza doar caloriile, am zis strict pe slabit, ca asa sigur ca, conteaza sa fie si sanatos ce mananci.

Nu trebuie sa elimine carbohidratii, poate manca si dulciuri, totul e sa manance in mare parte sanatos, si sa aiba mai putine kcal decat arde.
Si daca nu mananca dulciuri, hipotiroidia va ramane, cel mult poate dispare cu tratamentul care-l ia.
Asa cum e si hipertiroidia, apare la orice om daca apare, si la aia care mananca sanatos, si la ceilalti.
Mai ales tiroidita hashimoto, aia e genetica toata ziua, e o boala autoimuna, unde sist imunitar ataca tidoida si o distruge, si dai in hipotiroidie.

| Mosotti a răspuns (pentru Hypefox):

Da, mananci sanatos, dar cum am zis, mananci cate kcal arzi, si asa te mentii asa, nu slabesti.

| Hypefox a răspuns (pentru Mosotti):

Pai am hipotiroidie hashimoto numai ca nu am mai pus acest detaliu fiindcă cei care nu știu atât de bine, măcar sigur au auzit de tiroida. În orice caz, mulțumesc pentru toate detaliile și cu tiroida, asa este, sistemul meu imunitar face tot ce face și bine, acum eu nu am pe nimeni în gena sa aiba asa ceva dar în orice caz am concluzionat ca a apărut asa sau m-am născut asa cu ea și la vârsta de 12 ani mi s-a declanșat (pe faza faptului ca de la 35 de kg în 3 luni am pus 10 kg, ca ma mutase din tara cu ai mei în Italia și toată viata și alimentatia și clima de acolo sunt diferite). Oricum vin dintr-un mediu în care mâncăm sănătos și nu dam bani pe mâncăruri din oraș dar cum zici, poate atâta timp cât nu mănânci mai puține calorii decât arzi, nu reușesc sa mai slăbesc fiindcă dacă mănânc cât ard sau mai mult de atât, se pune în loc sa se ia.

Și pastile iau. Numai ca sunt doar sa îmi regleze tiroida și sa funcționeze normal. Sa nu am stările de oboseala, amețeală, digestie lentă, etc...

| Hypefox a răspuns (pentru Violleta2022):

Mulțumesc, dar faza cu mâncatul nesănătos și tot care declanșează tiroida... Mai încet. Nu se știe de la ce se declanșează, ori e din gena, ori de la un soc. Pot sa mănânc numai iarba și salate și toate ca nu e ca și cum dispare. Tiroida hashimoto e legata pe baza ca metabolismul meu este autoimuna și poate de aici s-a declanșat. Iar pana la urma endocrinologie meu nu mi-a interzis niciodată ceva ca am hipotiroida. Ba chiar mai mult tot eu trebuia sa ma interesez dacă sa evit ceva sau nu și nu mi-a zis oricum nimeni nimic. Dar nu a însemnat ca am început sa mănânc haotic în extrema. Mereu m-am rezumat la cât mi se dă, cât îmi cer eu adică organismul meu și sa evit ce nu e bun. Dacă vorbim și de dulciuri, corpul meu cere foarte puțin, dacă am mâncat o pătrațica de cioco nu îmi mai trebuie deloc, ma satura efectiv. Asa ca nici dulciurile nu fac parte prea mult din dieta mea.

Ma gândesc ca și cafeaua are un efect negativ. Este unica ce zi de zi o beau și poate orice schimbare fac, nu se vede fiindcă aceasta o mai beau și cu zahar și chiar și de 2 ori pe zi... Oricum am o motivație mare ca să ma las de ea.

Deci ai hashimoto, nu conteaza ca nu are nimeni in familie, ai tu prima.
Normal ca nu reusesti sa slabesti daca nu ai mai putine calorii, e fizica pura si verificata de mine si pe altii.

Daca mananci cat arzi, te mentii asa si de aia te miri ca nu slabesti. Daca sari de cat arzi, pac, pui.
Si asa e oricine, aparentele inseala ca mananca dulciuri si nu pune, mananca f putine sau doar cand ii vezi tu, si in rest nu.
Ca poti manca si dulciuri, nu trebuie sa le elimini, dar doar sa ai maxim atatea kcal cat arzi ca sa macar sa nu te ingrasi, si e foarte okey.

Aia cu eliminarea carbohidratilor e o prostie, ca nu asta conteaza neaparat, ci cate kcal bagi, nu conteaza ca din proteine, carbo sau grasimi.
Medicii recomanda dieta echilibrata pe zi din care ai 50 % carbo, 20 % grasimi si 30 % proteine, deci dupa cum vezi majoritar sunt carbo!
Nicidecum eliminati carbo.

E adevarat ca la unii carbohidratii (orez, paste, cartofi, paine, dulciuri), provoaca hipoglicemii si mananci iar din cauza asta, si de aia se zice sa evitam carbo rapizi adica aia care intra f rapid in sange, nicidecum aia lenti.
Rapizi sunt cartofii, orezul alb, painea alba, pastele albe, dulciurile.
Painea integrala, legumele, fructele, astia-s carbo care intra mai lent in sange si-s okey.

Dar la multi nu provoaca hipoglicemii si merg si aia rapizi fara probleme.

Normal ca pastilele le iei ca sa-ti regleze tiroida.
Si normal ca nu are treaba cu alimentatia, asta a aparut pur si simplu. E genetica, ai avut o defectiune genetica, ca multi au socuri si n-au asta, s-a declansat la un moment dat cand boala era sa apara, atata tot.

| Mosotti a răspuns:

Scapa de burtica cu dieta! Nu exista ca nu ia masuri alimentare, nu spune, dar fac dieta, nu exista sa bage ciocolati multe si sa nu ia in greutate, baga ciocolati insa nu sare de caloriile pe care le arde, si de aia fetele alea nu pun pe ele.
Ca daca ar manca mai mult, s-ar ingrasa.

Ca sa slabeasti, fizica spune ca trebuie sa ai mai putine kcalorii mancate decat arzi. Altfel nu merge, si asta o arata oricand practica.
Nu te lua dupa aparente, ca nu stai zi si noapte cu oamenii aia sa vezi ce fac.
Sportu poti sa-l scoti din calcul daca vrei, jonglezi din calorii ca sa slabesti, sa te mentii, sau sa te ingrasi.

Baza e alimentatia nu neaparat sportul.
Ca sa scapi de grasime, mananca mai putine kcal decat arzi. Esti atenta la ce mananci, dar mananci cat arzi, de aia nu slabesti.

Ca dovada ca daca fetele alea cad pe mana mea, se ingrasa cat vrei tu, tu imi dai scris cat vrei sa puna si in cat timp, si asa le fac oricand vrei tu.
Mananca dulciuri dar f putine, si se lauda ca mananca cat vor.

Sa știi ca am auzit despre calculele de calorii și tot. Mai puțin decât arzi. Dar cunosc și alte multe persoane care devin dependente de niște numere în legătură cu cât mănâncă și după sa facă sport sa dea jos ce e în plus. Adica este și chinuitor consider. Ce e drept e nevoie de mâncare sănătoasă, toate proteinele și tot ce are corpul nevoie sa ii fie dat, cu cantități nu exagerate, limita în proporții și tot, dar a sta sa calculezi caloriile și tot, în cazul meu, o sa îmi devina problematic fiindcă o sa ma axez mult pe asta și de asta îmi e cam frica sa încep cu asa ceva. Ce este sigur, ar trebui sa am un fel se schema cu ceea ce trebuie mâncat. Dar gândește te ca stau cu părinții mei și eu mănânc ce face mama și oricum ea face atenție la tot ceea ce gătește, ca nu gătește chestii nesănătoase. Ea calculează ca dacă nu bem multe lichide, ca exemplu sa facă ciorbite și din acestea cum e cu legume și tot ce e nevoie, ne luam tot ceea ce ne trebuie corpului plus lichidele ce ne trebuiesc. Dacă nu, ultima chestie ca să zic ar putea fi ca asa este corpul meu și de la atât nu mai are cum sa slăbească ca este deja menținut sănătos și poate unica varianta dacă vreau și mai jos de atât sau forme diferite sa îmi aplic sportul când se poate.

Eu imi calculez kcaloriile si nu vad nici o problema, mi se pare foarte usor, altfel mai greu ai controlul a ce mananci.
Si iti zic eu ca numerele alea-s reale, pe testate, deci se confirma cu cantarul.
De ex daca aia dunat 7000 Kcalorii in plus fata de cat arzi sa zic in 7 zile, ai luat 1 kil, si calculele coincid cu realul, nu e vrajeala.

Sau daca nu vrei sa calculezi, te duci la un nutritionist si iti face el mesele, iar tu le mananci pe alea fara sa mai calculezi nimic. Ii zic ce vrei sa faci, sa slabesti cat si in cat timp si iti face ce trebuie sa mananci.
Una din doua.

Poti sa slabesti cat vrei, nu exista ca, corpul tau nu mai slabeste, stai linistita. Daca mananci mai putin, slabesti si pana la oase la o adica. Bine, mancare sanatoasa, nu sa faci foamea, trei mese pe zi cu ce trebuie.
Sau cum zici si tu, mananci la fel, dar faci sport mai mult, si atunci arzi mai multe calorii, si vei slabi mancand la fel.
Deci iti alegi, poti sa le si combini, sport + mancare mai putina, sau sport si mancare la fel (aici o sa slabesti putin mai greu).

Las-o tu pe mama, tu mananci ce trebuie pentru scopul tau, ii zici f clar, si iti va respecta dorinta.
Cel mai bine e sa te adresezi unui nutritionist, si ala rezolva treaba optim.

Si dupa ce scapi de burtica sau ce vrei tu, te mentii asa, nutritionistul iti da pentru mentinere.
Trebuie ordine, altfel nu merge asa haotic pe bajbaite.
Dar daca mananci ca acum si faci mai mult sport, vei slabi fara nici un nutritionist. Deci miscarea sa fie mai multa ca pana acum neaparat.

| GabiDumitrescu a răspuns:

La fiecare ora iei frumos o pauza de la invatat, bagi frumos macar 2 serii de 30 de abdomene, intre ele una de 30 de genuflexiuni, ca sa nu stai. Toti avem nevoie de musculatura. Fara ea nu ai putea sa te ridici din pat macar.winking

| VoidEternal a răspuns:

"Cum reușesc unele persoane sa scape efectiv de burtica, fără sa facă sport sau sa adopte vreo alimentație aparte."

Cu siguranță nu într-un mod sănătos pe care să-l recomanzi cuiva. Fără regim sau sport poți slăbi doar din cauze medicale.

| Lukasssz a răspuns:

Prin infometare, easy.

| Werrich a răspuns:

Buna, cea mai simpla metoda de slabire rapida este micsorarea stomacului.
https://www.medlife.ro/......ecomandari

| Hypefox a răspuns (pentru Werrich):

Îmi imaginez, dar nu am caz extrem sa zici ca chiar am nevoie de acest fel de operație.

| AnemonaP a răspuns:

Buna. Este vorba de metabolism acum și cât de rapide sunt arderile. Unii au metaboslimul încet iar altii foarte rapid. Ard foarte mult din ce mănânc și nu se îngrășa. Însă, așa sunt ele din totdeauna, niciodată nu poți avea burta și sa slăbești mănânc prostii și sucuri, doar sa ai probleme de sănătate mari. Poți slabi fără sport, însă, nu vei slabi atât de frumos. Trebuie sa fii și tonifiata. Dar, mai ales la kg tale este ok. Trebuie sa ai o alimentație sănătoasă și bogata in proteine, mâncare și shake-uri proteice. A slabi nu înseamnă a mânca puțin, chiar inversul, trebuie sa mănânci destul de copios și sănătos. Încearcă sa îți cumperi o schema personalizata de slăbit, doar meniurile, dacă sport nu prea ai timp sa faci.

| Mosotti a răspuns (pentru AnemonaP):

Se ingrasa daca sare de kcal pe care le ard, nu exista om sa nu se ingrase in aceste conditii.
Si in general oamenii de aceiasi varsta, acelasi sex, inaltime, greutate si acelasi nivel de miscare zilnic, ard tot cam la fel, pentru ca au nevoie de acelasi nivel de energie ca sa existe, nu prea pot consuma prea diferit unu fata de altul.

Ca sa arzi mai mult, trebuie sa consumi mai mult, si oamenii aia cam la fel ca varsta si ce am zis, nu au cum sa consume prea diferit unu fata de altul.

| Hypefox a răspuns (pentru AnemonaP):

Hei!
Ce I drept am un metabolism care funcționează destul de încet, asta e clar, de când sunt mica sunt asa, dar în copilărie cum eram cu joaca su tot, mereu alergam și îmi găseam ocupație cu copii și eram destul de slăbită cu toate ca aveam problemele mele digestive din cauza metabolismului încet. Dar cu timpul na, îți dai seama ca s-a schimbat tot și asa. Oricum o sa încerc sa îmi găsesc un fel de schema cum ai zis fiindcă asa este ceva precis pe baze bune.

| Mirel4412 a răspuns:

Eu ca baiat, pot sa mananc in fiecare si shaorma si dulciuri ca nu ma ingras. Totusi fac ft mult sport. Cand gasesc timp liber asta fac.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Incearca sa calculezi cate calorii consumi. Poate ai nevoie de un aport mai mic de calorii. Asa sunt unii norocosi: baga in ei si nu se pune nimic. Foarte bine ca ai grija. Bafta!

Răspuns utilizator avertizat
| 19flo79 a răspuns:

Vorbim dupa varsta de 40 de ani happy

| Iuli122122 a răspuns:

Sunt aici sa-ti zic părerea mea. Nu putine, nu multe ci o PUZDERIE de FETE adolescente sau fete pana la „casatorie" sunt de părere că sunt grase si pe ele le bate vantul *(nu te simti) nu stiu cum arati tu in realitate.

Acum că tu chiar ai „burtică", crezi că un baiat sau cine te-ar iubi ar zice „hmmm nu te plac că ai burtă"... Serios acum, poate e doar in mintea ta si nu e nevoie să te exteriorizezi si panichezi atat.

Sunt persoane grase de tot si ele nu fac subiect de discutie. Poate chiar asa e metabolismul. Profa mea de romana e cât casa poporului si o doare in cot de părerea altora dar nu si de sănătatea ei. Femeia nu se omoară la sport sau la masă in schimb asa e firea ei nu poate slăbi orice ar face.

| Hypefox a răspuns (pentru Iuli122122):

Hei hei!
Corpul meu e de tip normal, doar burtica, solduri și asa. Dar formele mele sunt uniforme, dacă ma îngraș ma îngraș cu totul sau dacă slăbesc slăbesc cu totul. Sunt cu cineva de mult timp și el îmi spune ca sunt perfecta asa. Nu face sport sa zici ca are 6pack și tot, dar pe el munca il menține. Dar la mine e mai mult pentru mine, adică când ma vad eu în oglinda fiindcă eu ma simt bine și asa dar consider pentru mine ca nu mi-ar strica măcar 3kg sa le dau jos fiindcă totuși s-a mai pus câte un kg, câte un kg de am ajuns la 57 și vreau sa ajung la un 54. Dar nu sa fac foamea. Ca lesin una alta și la mine nu exista asa ceva.