| Gabriela949 a întrebat:

Bună! Aș vrea să mă apuc de sport, dar nu pentru a slăbi, ci pentru a mă îngrășa și a pune masă musculară. Sunt fată, 18 ani, 40 kg și 1.56-157 înălțime. Orice și oricât aș mânca, pur și simplu nu mă îngraș cu niciun kg, ard caloriile extrem de repede. Anul trecut am avut o perioadă în care făceam sport acasă, dar în afară de un abdomen frumos, nu am realizat mai nimic. Aș vrea câteva sfaturi despre ce ar trebui sa mănânc și ce exerciții ar trebui să fac (menționez că o să mă apuc acasă, nu la sală. Dar sunt dispusă să cumpăr greutăți și ce mai e nevoie). Mulțumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| wildthing a răspuns:

Asta ti-e felul, esti ectomorfa. Pe de o parte pot intelege de ce vezi asta ca pe un dezavantaj, pentru ca ti-ai dori sa ai ceva forme mai pronuntate, gen fesieri bombati cum se poarta acum...dar eu as vrea sa incerc sa-ti deschid ochii si sa te fac sa intelegi de ce asta e de fapt un avantaj. Foarte multi oameni (femei si barbati) duc o viata plina de frustrare, pentru ca trebuie sa fie tot timpul atenti la ceea ce mananca, nu pot manca tot ce poftesc si in nici un caz in cantitatea pe care si-ar dori-o, pentru ca se ingrasa foarte repede si din orice. Tu nu ai problema asta si nu o vei avea niciodata, corpul tau, metabolismul tau, iti da voie sa iti satisfaci toate poftele.
Vrei mai multa masa musculara? O vei obtine foarte greu si doar daca te fortezi sa mananci mai mult decat iti cere corpul si eventual daca intervii cu ceva chimicale. Eu as zice sa nu faci asta. Nu-ti forta metabolismul, nu ti-l da peste cap, ar trebui sa fii fericita asa cum esti, pentru ca foarte multi altii nu au privilegiul asta. Mananca doar atat cat iti trebuie, fa sport si accepta-te asa cum esti. Daca te antrenezi serios (gasesti tot felul de exercitii pe net, mi-ar fi greu mie sa iti fac aici o lista cu ceea ce ar trebui sa faci), in timp vei avea un corp armonios, tot subtire, dar placut ochiului. Succes!

| Gabriela949 explică (pentru wildthing):

As fi interesată de exercițiile respective, mulțumesc mult!

| wildthing a răspuns (pentru Gabriela949):

Haide ma...e chiar asa greu sa cauti pe Youtube expresii gen "home workout for glutes" sau home workout for butt" sau "home workout for booty" sau "home workout for legs"?

9 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Nu vreau as iti stric sperantele dar nu e genul de chestie care se poate face intr-un timp scurt si va fi extrem de scump sa iti cumperi echipamentul deci cam ai nevoie de mers la sala.

Reteta pentru pus masa musculara e aceiasi indiferent de om, mananci suficiente proteine si faci exercitii care pun muschii sub un stres din ce in ce mai mare. Am zis ca e scump din 2 motive, e extrem de greu sa atingi toti muchii din organism cu exercitii facute acasa, si chiar daca iti cumperi niste greuitati, dupa ce ajungi sa ai nevoie de greutati mai grele, o sa tot ramai cu ele pe cap...sa nu ami zic ca probabil o sa dia cam 100 de lei pe un set de 2.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Branza topita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te pot ajuta eu in privat cu mai multe detalii. AIci am sa ti fac un rezumat: surplus caloric, alimente dense calorice, reducerea activitatilor zilnice, antrenament care permite recuperarea etc.

| Gabriela949 explică (pentru anonim_4396):

Scrie mi in privat te rog, mersi!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Gabriela949):

Nu eu sunt cel care are nevoie de ajutor!

| pixelbundle a răspuns:

Ai grija cu ingrasatul si cu ce iti doresti sa devii.
Uita-te la cum arata mama ta pentru a-ti da seama de maniera in care vei evolua mai tarziu.

Nu inteleg de ce nu mergi la un nutritionist, in orice caz ideea cu lucratul acasa nu e OK. Sala ar trebui sa fie locul unde poti cunoaste oameni, poti vedea reactiile lor si poti verifica modul in care te poti face acceptata de catre ei.

Nu te izola, incearca sa te placi asa cum esti, respecta-ti corpul si lucreaza cu el, nu impotriva lui. Legile naturii sunt mai sanatoase decat conceptia noastra despre frumos si "cool".

Daca simti nevoia, da un semn, cred ca te indrepti spre o directie aiurea, nu e OK sa simti asa la varsata ta, vezi ca timpul trece repede si probabil dstractia iti lipseste.
Incearca sa gasesti un echilibru si mai putina incrancenare in ceea ce faci.

| Andraxandra12345 a răspuns:

Bună te pot ajuta eu sora mea de la 51 a ajuns la 58 cu peritol mai avem noi câteva cutii iti dau și poze dacă vrei sa vezi diferența