Da, e adevarat, corpul are nevoie si de timp de refacere, in special pentru articulatii.
Recomand sa faci cardio, cam o ora, de 3-4 poate de 5 ori / saptamana, in functie de cum te simti.
Cel mai eficient ex. cardio este alergatul, dar poti varia, poti face si bicicleta, stepper, etc. Sau chiar un sport, gen handbal sau ce va place voua fetelor.
Si din alimentatie, eu am obtinut rezultate ft bune cand am mancat la fel de multa mancare, dar pregatita a.i. sa aiba cat mai putine calorii ( in loc de carne la cuptor sau prajita am consumat-o fiarta sau pe gratar, in loc de cartofi prajiti cartofi copti sau orez, etc. ). Si recomand mai mult de 3 mese pe zi, dar in cantitati mai mici, asa corpul asimileaza cel mai bine.
Multumesc frumos pentru sfaturi, mi se par foarte foarte bune.Problema mea cu mancarea e ca niciodata nu am mancat prea mult dar tot timpul am fost mai plinuta. Poate era doar mancare, tip fast-food si de aceea.O sa incerc sa ma las de prostul obicei.Multu inca o data
Conteaza mai mult calitatea decat cantitatea. Spre ex. un piept de pui pe gratar de 100 de grame are 130 kcal. O portie MICA de cartofi prjaiti de la fast food are 300 kcal. Deci aproape cat 3 portii de pui
In general o masa la fast food are mai multe calorii decat 3 mese consistente, dar in care mananci ce trebuie.
Uite ca am inceput deja, am dat o fuga intr-un parc din apropiere obosesc atat de repede Parca nu aveam aer, dar mi-am facut propiul program cam asa; 3 minute mers-10 minute alergat.Am reusit asa sa fac cam 30 minute in total pentru inceput, am destul de putina rezistenta/forta fizica..crezi ca e ok?
Multumesc mult de tot pentru ajutor si pentru sfaturi, imi prind foarte bine avand in vedere ca acum incep doar si chiar daca am alergat doar 30 minute toata ziua m-am simtit excelent, plina de energie si putina febra musculara la picioare si maini dar nu conteaza; asta inseamna ca sunt pe drumul cel bun.Msss inca o data! :*
Dupa toate sfaturile bune pe care mi le-ai dat mi-e imposibil sa nu te mai intreb ceva. Daca sunt stresanta imi spui Nu am precizat in intrebare ca eu am dat nastere unui ingeras (are deja 2 ani)si ma cam deranjeaza burtica, nu am ramas cu burtica foarte mare dar nah e acolo, vizibila.Crezi ca alergatul ma ajuta sa o dau jos sau trebuie sa includ exerciti gen abdomene, genoflexiuni? Am citit pe nenumarate site-uri ca abdomenele nu ajuta decat la muschi de pe abdomen dar stratul de grasime ramane acolo.Ce crezi ca as putea face?
Nu esti stresanta, de-aia mi-am facut cont, sa vorbesc :))
Da, alergatul de ajuta cel mai mult. Nu poti arde grasimea intr-o singura zona, ea se arde uniform pe tot corpul, orice exercitiu care arde multe calorii e foarte bun.
Apropo :
http://www.getfit.ro/slabire/regim-slabire/dieta-pentru-slabire.html
Nu e o dieta propriu-zisa, ci principii generale.
Felicitari pentru bebelus, sa-ti traiasca :D
Pentru oboseala si rezistenta incearca o cafea. In cantitati moderate ajuta la un tonus ridicat, vitalitate marita datorita stimularii sistemului nervos central.
Apa plata ajuta foarte mult cand vrei sa slabesti; cat de multa poti 4/5 L/zi.
Vitaminele si mineralele nu trebuie sa lipseasca; Deoarece fructele contin fructoza si zaharoza mai bine iei un complex de la farmacie.
Succes!