Pai si ei de unde stiu daca nu au luat suplimente? Suntem indivizi diferiti, unii cresc mai repede in masa, altora le trebuie foarte mult timp sa puna chiar si 1 kg de masa musculara pe ei. Suplimente poti sa iei, dar numai dupa ce ai alimentatia, antrenamentul, odihna puse la punct, altfel dai banii degeaba.
Inainte sa iei o anumita proteina, pentru a putea primi un sfat bun, trebuie sa ne zici : inaltime, greutate, alimentatie, obiective, program de antrenament.
Daca iei proteine si faci sala cresti foarte rapid, dar daca te lasi de sala slabesti la loc
Slabesti la loc oricum daca nu faci ceva ca sa te mentii...
Stai tu linistit ca nu cresti foarte rapid. Suplimentele de genul pudrelor proteice sunt folositoare pentru ca iti ofera un plus de proteine rapid asimilabile(in special in cazul izolatelor sau hidrolizatelor) in momente cheie(cum ar fi dimineata sau dupa antrenament). Asta daca discutam doar despre cele cu asimilare rapida.
Am 1,84 cm si 80 kg
Pai mi-au spus ceva prieteni de ai mei ce au facut 3 ani sala, fara suplimente si mi-au spus ca au facut in 3 ani ce face unu intr-un an cu suplimente
Ti-au spus gresit. era bine daca intr-un an ma faceam ca altii in 3. Din pacate poate ei nu au avut alimentatia corespunzatoare ( gen 5 mese pe zi ) sau supra-apreciaza suplimente. Sa te faci intr-un an cat altii in 3 suna mai degraba a steroizi
Ca fapt divers suplimentele conteaza cel mai putin, diferenta in masa musculara intre unul care face fara si unul care foloseste trebuie sa fie cam de 10 % maxim
Pai si ei de unde stiu daca nu au luat suplimente? Suntem indivizi diferiti, unii cresc mai repede in masa, altora le trebuie foarte mult timp sa puna chiar si 1 kg de masa musculara pe ei. Suplimente poti sa iei, dar numai dupa ce ai alimentatia, antrenamentul, odihna puse la punct, altfel dai banii degeaba.
Eu te sfatuiesc sa nu iei proteine pentru ca nu iti fac bine la corp, eu fac sala si sincer sa fiu, e mult mai sanatos si mai eficient. Luand proteine muschii se incordeaza doar asa de durata scurta, dar facand sala raman pe durata mai lunga.
Dar fara proteine cresti foarte greu:
De unde stii ca fara suplimente cresti greu din moment ce nu ai luat niciodata si n-ai facut sala? In sportul asta alimentatia este baza urmata de un antrenament bine structurat, odihna, perseverenta si abia apoi poate suplimentele.
Poti sa iei proteine fara nicio grija...am luat si eu.nu mi s-a intamplat nimiC..eu te sfatuiesc sa iei fara frica
Ma, daca vrei sa iei proteine ia pentru ca nu iti fac nimic rau, ele te ajuta sa mai cresti, sa mai pui pe tine muschi deci eu iti ofer ..iti spun asta din propria cunostina. Deci crede-ma ....na, tu faci ce vrei si ai grija ce fel de proteine iei ca sunt multe feluri, dar prima data ar trebui sa iei niste creatina sa te ajute sa te umfli putin cu muschi. Apoi treci la proteine de care vrei, depinde cati bani ai, sunt proteine si la 10 mil, ai grija de care iei ca sunt si de astea contrafacute si iti ataca ficatul si inima... ai grija...ia de la magazine specializate!