| andreipavelbartos a întrebat:

Buna As vrea si eu sa pun niste muschi pe mine. ma gandeam la niste vitamine. imi puteti da dinse informatii despre aceste vitamine? cand le administrez, cu ce ma ajuta! am 15 ani!

Răspuns Câştigător
| cmarius93 a răspuns:

Frate ai dreptate! dar eu cand m-am apucat de sala am fost la doctor si mi-a spus sa nu consum protenie sau alte prostii pentru ca o sa am parte de dereglari hormonale si alte nasoale. A existat un caz la sala in care un baiat a facut tahicardie (ii batea inima prea repede) din cauza proteninelor. Sa fiu sincer nu am consumat niciodata dar din ce am inteles au efecte mai mult negative decat pozitive! poate aveti voi dreptate, poate eu gresesc! DAR eu nu recomand nimanui asta pentru ca am vazut ce se poate intampla.

11 răspunsuri:
| nicko a răspuns:

Eu stiu ca vitaminele ingrasa.Muschi faci cu sport.

| cmarius93 a răspuns:

Fa un sport daca vrei muschi. NU incerca deocamdata vitamine sau alte prostii gen proteine.

| Dkgray a răspuns (pentru nicko):

Vitaminele in sine nu ingrasa. E doar un mit.

| Dkgray a răspuns (pentru cmarius93):

Prostii sunt informatiile eronate care se afla in capul tau. Vitaminele si proteinele sunt nutrienti esentiali vietii. Abtine-te ca aberezi!

| cmarius93 a răspuns (pentru Dkgray):

Cum iti explici ca toti medicii interzic folosirea de proteine tinerilor sub 18 ani? eu am fost la medic cand am vrut sa iau si mi-a interzis! daca foloseste asa ceva de acum s-ar putea sa se pricopseasca cu niste dereglari hormonale

Astea sunt sfaturi de la persoane cu mentalitate ceausista, inchisi la minte cand e vorba de lucruri noi, care au terminat medicina acum un car de ani cand nu erau atatea descoperiri in domeniu. Eu personal am inceput sa iau weight-gainere si concentrate proteice la varsta de 16 ani, dupa un an mi-am facut analizele si ce sa vezi eram perfect sanatos.
Hai sa o luam logic: cu ce ar putea afecta organismul ingerarea a 25 de grame de proteina(echivalentul la aproximativ 150 grame de piept de pui) extrasa printr-un proces fizic(nu chimic) din zer?
http://www.doctor.info.ro/concentratele_proteice.html

| Cosmin86 a răspuns (pentru cmarius93):

Serios? Tu consumi ZILNIC proteine, stiai asta? Ele se gasesc in carne, lapte, branza, oua si in aproape orice aliment ( mai mult sua mai putin, in primele 4 se gasesc in concentratia cea mai mare ).

| cmarius93 a răspuns (pentru Cosmin86):

Ai dreptate! dar excesul de proteine duce la dereglari hormonale! de ex : stiai ca in Marea Britanie au fost interzise? Guvernul a interzis folosirea de proteine si steroizi de toate felurile. http://www.evz.ro/......88573.html

Esti bine cu capu? Noi vorbim de concentrate proteice nu de steroizi! Esti praf la capitolul asta!

Steroizii sunt cu totul altceva decat suplimentele cu proteine ( banuiesc ca la suplimente te referi cand zici proteine ).

Suplimente cu proteine = produse naturale, extrase din mancare, sunt practic mancare concentrata
steroizii = hormoni sintetici, FOARTE periculosi

Proteinele si alte suplimente ( vitamine, creatina, calciu, aminoacizi, glutamina, etc. ) nu au fost interzise nicaieri, in articolul tau scrie doar de steroizi, care sunt cu totul alta mancare de peste.

Creatina accelereaza bataile inimii si alte stimulente ( ex. energizante ), in niciun caz proteinele, proteinele nu sunt stimulente. Multi oameni zic "proteine" la orice supliment, chiar si la cele care contin ZERO proteine.

Ce consuma mai exact baiatul ala, stii?

Si eu tot cu medici am vorbit, dar cu medici sportivi ( nu generalisti, gen medicul de familie ). Trebuie sa vorbesti cu cineva in domeniu ( doar n-o sa-i ceri medicului de familie sa-ti faca o extractie de masea, ca se uita lung ).

Poti citi aici un articol scris de un medic sportiv :
http://www.doctor.info.ro/concentratele_proteice.html