| AnaMar10 a întrebat:

Ce sa fac daca arat ca un monstru? Sunt mai lata decat e normal si m-am si ingrasat mult. Am incercat sa tin dieta si nu merge. Sport nu pot face ca am probleme cu glezna.

Răspuns Apreciat de Editori
| mustafateke7 a răspuns:

Buna! Poti slabi si fara sport si nu te mai considera un monstru, spre exemplu si eu am fost candva o balena urata daca te consoleaza happy
Nu iti recomand dietele deoarece rezultatele apar foarte greu, iar dupa te poti ingrasa dublu...
Am sa te invat cate ceva:
-Fiecare om are un metabolism care arde un anumit numar de calorii, in functie de varsta, greutate, altii factorii
-Fiecare aliment, macare, bautura are o anumita valoare energetica, unde energia se masoara in calorii
-Corpul tau sa zicem ca arde in jur de 1700-2000 de calorii/zi
-Daca faci un deficit caloric in fiecare zi, adica mananci 1200 calorii/zi, intr-o saptamana vei reusi sa dai jos 0.5 kg din masa ta corporala
-Un kg de grasime are in jur de 7000-7500 calorii
-Poti face si un deficit caloric mai mare, adica poti manca 800 calorii pe zi, iar in minim o saptamana vei da un kg jos;
-Incearca sa renunti la bauturile racoritoare, in special cele carbogazoase si la mancarea de tip fast food...
Prin aceste metode am reusit in 2 luni sa scap de 15 kg de masa corporala, succes
Daca ai alte intrebari, ma poti intreba absolut orice!

| AnaMar10 explică:

Multumesc, sper ca in timp sa nu mai arat ca un monstru

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu am avut 30 de kg pe plus si era si iarna ma durea tibia, gamba, talpa, coloana, ameteam si am continuat sa merg inainte, astea sunt scuze stim asta amandoi

| Mosotti a răspuns:

Te accepti asa! Nu ai altceva de facut, te inteleg f bine cu dieta e o porcarie sa te tot abtii, ca sa slabesti boiereste trebuie sa nu mai ai pofta de mancare, dulciuri mai mult decat trebuie, dar in mod natural, nu sa ai pofta, foame dar sa te abtii. Si ce treaba ai tu cum arati pentru altii? Da-i in undeva. Sa nu ai probleme de sanatate, aia e important.

Ori ai mancat pe emotional si atunci trebuia sa-ti rezolvi problema ca sa dispara tenta de a manca in plus.
Am avut si eu la 1, 7 m 90 kile, n-aveam greturi, doar ca deja imi era cam greu sa merg, oboseam mai repede.
Am slabit moca, nu m-am abtinut, pur si simplu nu mai aveam pofta si foamea aia in plus. Am ajuns la 60, 7 Kg.

Deci nu pot ca ceilalti sa zic sa faci sport, sa ti dieta, ca stiu ca nu poti, alfel nu mai ajungeai asa, ca asta stiai si tu ca trebuia de mult.

Singura solutie este sa taiem pofta si foamea in plus ca sa slabesti de la sine, sunt doua posibilitati:

1 - Ai mancat pe emotional, problema inca exista, o rezolvi si apoi de la sine dispare chestia cu tenta de a manca mai mult, asa ca vei slabi incet incet.
2 - Daca nu e pe emotional si ai o dereglare adica low serotonin pe grupul de receptori 5HT2C, atunci trebuie stimulati aia cumva, eu am reusit asta fara voia mea, luand un tratament pentru anxietate, asa slabisem de la sine cam 30 kile cam in 6 luni jumate.

Punctul 1 este valabil daca nu ai mancat din totdeauna mult, ci dupa un anume timp cand au aparut problema emotionale pe care le stingeai cu masa.
Punctul 2 e valabil daca ai mancat de mereu mai mult.
A treia sansa nu prea exista. Daca poti face metoda trei cum zic colegii de forum, fa-o, dar hai sa fim realisti, repet, o faceai de mult tu daca puteai.

| nicu991 a răspuns:

Esti monstrul din poza de profil?

| AnaMar10 explică (pentru nicu991):

Da

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AnaMar10):

Arati foarte bine, stai calma. Plus de asta, sunt o gramada de exercitii pe care le poti face lasind glezna in pace, gen abdomene si altele la orizontala gen forfecari, stretching.

| ValentinGabi a răspuns:

Păi fără sport e c-am greu să numai fii un monstruleț gras poți încerca totuși să faci acasă diferite exerciții care le poți vedea pe Youtube, cu dieta ar merge dar trebuie să te abți mult de la mâncare si te poți îmbolnăvi