anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna, credeți ca e neaparat nevoie sa mergi la sala sau uneori este suficient și sportul făcut de acasă? Mă tot bate gândul sa mă apuc de sala și nu știu dacă merita neaparat. Adică, cineva mi-a spus ca oricum ca fata nu e cine știe ce diferența, pentru ca în mare aș putea face exercițiile pe care le-aș face acolo, chiar și acasă. Eu acum aș vrea sa mă apuc mai serios de sport. Pana acum am mai tot făcut exerciții de acasă sau am mai ieșit la alergat, dar niciodată nu m-am ținut prea serios de ele. Și mă gândesc ca dacă mi-aș face un abonament la sala, poate atunci m-ar durea și pe mine sufletul de banii aia și aș face sport în mod constant. laughing Doar ca, totodata, îmi e și destul de rusine sa mă duc de una singura la sala, pentru ca nu am cu cine sa merg împreună. Iar eu sunt și mai anxioasa de fel. Deci… aveți ceva sfaturi? Și voi cum va motivați sa faceți Sport in mod regulat? big grin

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu trebuie sa mergi la sala, dar iti trebuie vointa si seriozitate, sa lucrezi acasa, ca sa ajungi la aceleasi rezultate.
Motivatia vine numai din tine, din dorinta de a fii sanatoasa si a arata placut.

| SingleForOne a răspuns:

Daca esti anxioasa de fel, iti este mai potrivit sportul acasa si/sau in aer liber.
Dar la sala, ai sansa sa folosesti echipamente si masinarii mai avansate pentru exercitii, dar in acelasi timp ai POSIBILITATEA sa treci peste natura asta anxioasa, sa devii tot mai deschisa cu ceilalti, iti faci noi prieteni, plus ca ai putea vinde produse si/sau servicii cu noi persoane (gen: oriflame, avon, asigurari, meditatii, editari video, text, etc. de tot felul, lucrurile la care te pricepi cel mai bine).

| Mopmop a răspuns:

Cel mai bun e innotul!
Mergi pe asta si e ok!
Dezvolti toate grupele de muschi plus ca e cardio!
Atentie la alimentatie, dupa inot se face foamesad

| omuletulofficial a răspuns:

La sala e alta viata.
nu poti sa compari atmosfera de acasa cu cea de la sala.
cand esti intr-o sala, automat se porneste ego-ul si faptul ca vrei sa iti dovedesti ca poti sa cresti, sau cel putin la cei care frecventeaza in mod constant sala, cam asta se dovedeste.
ai aparatura, gantere, si persoane care te pot indruma inspre a iti atinge golul. daca vrei sa faci muschi, masa, sau doar sa te mentii; totul depinde de tine si de ce vrei sa faci cu timpul asta petrecut in sala;
chiar daca poti sa faci acasa o gramada de exercitii, cand e vorba de mers la sala iti trebuie si determinare, care te impinge inspre a fi mai responsabil si mai hotarat; deci nu e doar faptul ca esti acolo dar si faptul ca iti arati ca esti ambitios.
iti recomand sa faci o luna de sala si sa vezi cum te simti, atat psihic cat si fizic, sper sa iei alegerea potrivita pentru tine big grin

| Anonim67377882 a răspuns:

Nop nu este suficient sportul acasa. Cel putin daca vrei rezultate vizibile si sa obtii anumite targheturi. Omul care ti-a zis ca nu ai cine stie ce rezultate ca fata habar nu are cu ce se mananca sala.
Si eu sunt anxios dar imi pun castile pe cap si aia e, tu mergi pe ideea gresita daca vrei sa ai motiv sa te tii ar trebui sa te pasioneze cauta si pune-ti intrebari tot timpul.


Du-te singura, din prima si experimenteaza chestii. Crede-ma ca o sa-ti faca bine. Daca colega/colegul tau nu Mai merge nici tu nu Mai mergi?

Ps: trebuie sa ti devina o obisnuinta / sa fi zen acolo, eu de abia apuc sa scap de lucru/gura lumii si sa merg la sala. E relaxant.

| Anamaria9916 a răspuns:

Eu cele mai mari rezultate le-am avut de acasa. Mama mea a fost toată viața pasionată de aerobic, încă de la 20 de ani face (acum are 51 dar arată de 35). Până pe la 35-40 de ani mergea la grupuri de aerobic și făcea zilnic și singură acasă. Acum nu mai merge la sala (cu grupul) dar nu este zi să nu facă. Eu până pe la 21 de ani ziceam că e prostie și de la 16 ani am început să merg la sală. Nu am avut cine știe ce rezultate. După ce am renunțat la sală am început să iau în greutate, mult. În jur de 10 kg. La insistențele mamei mele a am început să fac sport ce ea. În aproximativ o lună am văzut rezultate, mari. Ea face aerobic + o gramadă de "circuite" și muuuultă izometrie. Îți recomand. Sunt o gramada de video cu execiții ( de ex 8 min abs care sunt foarte grele, dar foarte bune și vezi rezultat imediat)