| MulteeIntrebarii a întrebat:

Bună!
De ce, deși am un BMI normal, chiar mai aproape de partea inferioară, spre underweight, adică nu sunt la limită cu obezitatea sau ceva... Deși am un BMI normal, tot arăt grasă? Adică dacă nu sug burta, îmi stă așa umflatica și nu arata deloc cum aș vrea.
Am tot crezut că poate ar trebui să fiu underweight să se vadă ok, acum mi-am cam pierdut ciclul din cauza că am incercat să îmi aduc BMI ul in zona de underweight sperând că acel look inestetic va fi mai puțin vizibil. Eu fac mișcare și fac exerciții și special pentru abdomen, însă nu înțeleg de ce e așa.
Aveți idei?

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"burta, îmi stă așa umflatica... nu înțeleg de ce e așa. Aveți idei?"

constructiv, așa ești tu, mai durdulie. Ei și?

| MulteeIntrebarii explică (pentru sierra1):

Păi nu sunt durdulie, tocmai asta am zis, am 58 de kg la 174 cm

| Mosotti a răspuns:

Asta e constructia ta genetica, nu ai ce-i face, obisnuieste-te asa, ca nu e nici o problema.
Nu te mai juca cu greutatea ca s-ar putea sa dai de boli daca te mai joci asa sa tot slabesti, lasa naiba burta cum e si vezi de viata asa.

| VoidEternal a răspuns:

Lucreaza-ti abdomenul, mai ales mușchii din partea inferioara. Nu ca să ajungi sa ai pătrățele ci pentru că dacă tonifici musculara din acea zona îți vor tine stomacul mai ascuns în cavitatea abdominala.

| VoidEternal a răspuns:

Daca nici asta nu funcționează e posibil sa fie nevoie de niste schimbări în regimul alimentar, ceva te balonează. Poate n-ar fi rău să vorbești și cu un nutriționist sa optimizezi digestia.

| RoCkKiD a răspuns:

BMI-ul este doar o formula matematica facuta sa mearga in general. Din cauza ca formula nu ia in considerare detalii individuale exista oameni care arata grasuti desi sunt la un BMI considerat normal iar altii par ok desi au un BMI urias. Practic, toti culturistii sunt obezi daca te iei dupa BMI.

Diferenta intre categoriile alea de persoane este masa musculara. Cel mai probabil problema ta este ca ai foarte putina masa musculara si destul de multa grasime subcutata. Nu stiu cat de mare e problema estetica pentru ca nu te vad dar nu cred ca abdomenele o sa ajute la ceva. Ai nevoie de un program serios de sala pentru crestere masei musculare.