Poti lua dupa fiecare antrenament o portie de proteina insa ATENTIE aceasta nu va substitui proteinele de care are nevoie corpul tau zilnic.
Pe langa consumul de proteina dupa antrenament trebuie sa ai si un regim alimentar adecvat, bogat in fibre si proteine.
Multa bafta.
P.S. Poti incerca "Protein impact whey" de la MyProtein.ro. Cele mai bune (ca si aport proteic) sunt cele fara arome insa sunt mai greu de inghitit pentru unele persoane. Asa ca poti incerca cel cu ciocolata naturala. E ok ca si gust.
Am si eu impact whey cu aroma de brownie cu ciocolata. Daca nu pun macar 450ml de lapte, gustul este insuportabil, mult prea dulce, este si diferit fata de gustul placut al zaharului. Daca folosesc lapte de casa, are gust mai bun, se simte mai mult gustul dulce si placut al laptelui nepasteurizat si mai putin al sucralozei. Recomand!
Cat timp te tine? N-as vrea sa il cumpar si sa mi se termine in cateva zile
Poti incepe cu o punga de 1kg. Te tine in functie de cat de des vei merge la sala. Se ia dupa fiecare sala.
Unii iau si dimineata pe stomacul gol. Parerile sunt impartite.
Eu iau 45g zilnic. Pe 2, 5kg am dat 140 de lei parca (era la reducere si am folosit si eu un cod de 10%). Ma tine destul
Consum zilnic 90-100g proteine din mancare si 40g din supliment. Iau intre 1, 8 si 2g proteine zilnic, avand 70 kg si 1, 87 cm inaltime (in caz de esti curios).
La 15 ani nu-ti recomand sa iei proteine sub forma de supliment, eventual niste creatina daca vrei.
Glumesti? Proteinele NU au reactii adverse, in schimb creatina poate avea. 1/10 oameni nu o agreaza, au diaree, crampe etc.
Pe bune ca e normal ca la 15 ani, in plina dezvoltare, sa ia proteine? Eu zic sa mai studiezi un pic chestia asta, la varsta de 15 ani un exces de proteine in corp poate sa duca la diferite dezechilibre metabolice. De unde ai scos tu ca 1/10 oameni nu agreeaza creatina nu stiu, studiile tale personale or fi Nu zic ca este 100% ok, dar la 15 ani sa ia 1-2 ori pe saptamana creatina inainte sa mearga la sala mi se pare mai rezonabil. Proteine poate sa ia linistit dupa 17-18 ani in schimb.
Mersi
Aberezi. Nu stii ce zici. Poate sa faca "exces' de proteine si din alimentatie, mancand, spre exemplu, multa carne.
Mergand la sala nu ai cum sa faci exces. Nu mai debusola omul.
Informeaza-te mai bine despre creatina si despre efectele ei adverse, sunt destule studii facute, nu am ce sa iti dovedesc, da un search pe google.
Ce rost ar avea sa ia creatina de 1-2 ori pe saptamana? Ori iei zilinc, ori nu iei deloc.
N-ai nici cea mai vaga idee despre necesitatile energetice ale organismului, dar te bagi si tu in seama. Trebuie sa consumi cantitati enorme de carne ca sa ajungi la un exces de proteine, iti pot garanta ca nu e este cazul. Mergand la sala nu ai cum sa faci exces? How about protein shakes? Are 15 ani, copiii de varsta lui o sa ia orice doar ca sa fie "mari".
M-am informat foarte bine, cred ca tu nu ai facut-o. Da-i un search pe google si cauta efecte adverse creatina, vei fi surprins. In afara de faptul ca vei avea creatinina crescuta, ceea ce este normal pentru ai si un aport mai mare, nu are alte probleme. Creatina nu se ia zilnic, se ia inainte de antrenament. Daca nu stii, nu te mai baga in seama.
De ce sa iei creatina inainte de antrenament? Efectul il simti de abia a 2-a zi. Iar elucubrezi.
1kg de piept de pui are in jur de 250 g protine. Nu e asa de greu sa mananci.
Cat praf sa pui in shake-ul ala sa faci exces? Doar nu esti inconstient.
Cat despre creatina...nici nu are rost sa mai vorbesc, tu ai impresia ca trebuie luata inainte de antrenament, ca isi face efectul instant. Discutie incheiata, n-ai nici cea mai mica idee despre ce vorbesti, esti foarte ingamfat si arogant, prost informat si ignorant. Documenteaza-te din surse SIGURE, nu de la orice pseudointelectual care isi face un blog/site si posteaza acolo.
Ai facut tu exces de proteine? Stii ce vorbesti? Stii macar ce rol au? Deci in momentul cand mananci prea multe proteine ele ajung la WC, sub forma de urina (cele care sunt asimilate sub forma de aminoacizi, di sau tri peptide) sau sub forma de fecale, atunci cand nu pot fi asimilate.
vai si-amar...
Proteine in urina? Lasa-te ca aberezi, proteinuria e un semn de insuficienta renala
Eu stiam ca la inceput te acomodezi, apoi peste vreo luna incepi sa iei proteine( shaker)
Poti lua dar ia dupa antrenament nu exagera cu ele dar vezi si ce proteine iei! daca esti gras nu lua gainer! organismul tau nu deosebeste proteina din praf si mancarea normala! Deci nu te afecteaza cu nimic!
Am 58 kg la 1, 80
Mitrecelmare întreabă:
Xerxess97 întreabă: