VO2max (consumul maxim de oxigen) trebuie sa ti-l imbunatatesti pentru a castiga cele 30 de secunde necesare.
4 antrenamente pe saptama nu sunt destule. nu stiu cand ai admiterea, presupun ca undeva prin iunie, ceea ce inseamna ca ai timp suficient pentru a reusi sa alergi parerea mea mult sub 10 minute proba de 2000m. 10m 40s este un timp mai mult decat rezonabil.
Deci ideea este urmatoarea. Trebuie sa combini antrenamente de rezistenta alergari de cate 45m-1h cu antrenamente de sprint care te vor ajuta sa-ti maresti capacitatea de oxigenare.
Eu zic sa faci un program de macar 5 antrenamente pe saptamana.
Ceva de genul
Luni: alergare 1ora (usor)
Marti: Incalzire 10minute alergare usoara dupa care 6x400m (maxim) 4-5 minute pauza intre serii
Miercuri: alergare usoara 30minute
Joi: Alergare 45 minute intervale 5m usor cu 30 secunde sprint
Vineri: alergare usoara 45m
Sambata: Bicicleta/inot/role si astea te vor ajuta la marirea capacitatii aerobice.
Dupa fiecare antrenament 15 minute STRETCHING (FOARTE IMPORTANT)
Fa acest antrenament o luna iar dupa o luna mai fa testul de 2000m. Eu zic ca vei fi mult sub 10minute.
Mersi frumos.:* Dar nu imi solicit prea mult organismul alergand de luni pana vineri fara zi pauza?
Ziua de miercuri de 30m alergare usoara are rol de refacere. Cand zic usoara trebuie sa fie USOARA, sa nu fortezi deloc. alergi cat poti de usor si de relaxat. Astfel muschii pot sa se refaca ca intr-o zi de pauza dar in acelasi timp lucrezi la rezistenta aerobica.
Daca simti nevoia poti sa faci pauza complet, facand doar stretching miercurea.
PS Fii mai optimista, nu INCERCA sa intrii. Intra! (la academie) ti-am spus timpul de 10m10s este foarte rezonabil si ai mult timp la dispozitie.
Cand incerci sa faci o verificare ai grija la cum alergi. Multi fac greseala sa plece prea tare iar pe final sa nu mai aiba "combustibil". Trebuie sa alergi constant eventual pe ultimii 200m poti sa dai tot ce a mai ramas. Fa testul pe o pista de atletism de 400m lungime deci 2000m inseamna 5 ture. Ar trebui sa alergi constant undeva intre 1. 50minute si 2minute pe tur.
Proba sportiva este in aprilie - mai nu in iunie ... deci nu prea mai am timp.
Si scot cu 30 sec in plus!
Sunt o persoana optimista dar nu ma hranesc cu iluzii ... ma gandesc ca la academie o sa am ceva concurenta fete antrenate poate chiar sportive avand in vedere ca sunt doar 33 de locuri... iar eu nu sunt sportiva nu am facut niciodata sala decat dans sportiv vreo 3 ani si da am fost buna la sport.
Da-mi idu tau pe privat daca vrei sa mai vorbim. Vad cum pot sa te ajut daca e asa panica de timp
anonim_4396 întreabă: