| Cosmi10004 a întrebat:

Bună, m-am înscris la mapn și am început să alerg pentru a mă pregătii pentru cei 2km
Average pace ul de acum este de 6 min/km
Câteva sfaturi pentru a scoate timp mai bun? A avea o rezistență mai bună. respirație, etc
Proba de rezistență o să fie pe pista de alergat?
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| marianaria3030 a răspuns:

Bună! Aleargă pe un traseu de 2 km cu o viteză pe care să o accepte rezistența ta, important e ca cei 2 km să nu te oprești deloc și să alergi cu o viteză constantă minimă, ușor, ușor, mărești viteza și o păstrezi constant, iar ultima tură până la 2 km o alergi sprint. Astfel de antrenament pe perioada de 3-4 săptămâni ar trebui să te ducă la baremul de 2km/10 minute. Asta este felul în care m-am antrenat eu, iar la mine a funcționat. Din 2 km în 13 minute, am ajuns la 2 km în 9:10. Succes!

2 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Alergarea pe distanţa de 1000/2000 metri
Candidaţii de la unităţile de învăţământ liceal militar execută alergarea pe distanţa de 1000 metri, baremul pentru a fi ADMIS fiind de 4 minute şi 30 secunde. Celelalte categorii de candidaţi efectuează alergarea pe distanţa de 2000 metri, baremul pentru a fi ADMIS fiind de 10 minute.

Candidaţii la programele de instruire destinate formării soldaţilor şi gradaţilor profesionişti sunt declaraţi „ADMIS" dacă îndeplinesc la fiecare probă, baremele pentru care se acordă cel puţin un punct, respectiv 1 minut şi 50 secunde la traseul utilitar-aplicativ şi 10 minute 30 sec la alergarea pe distanţa de 2000 metri. Pentru aceşti candidaţi, timpii realizaţi la fiecare probă se transformă în puncte, punctajul final reprezentând media aritmetică a punctelor obţinute la traseul utilitar-aplicativ şi alergarea pe distanţa de 2000 metri.

| RoCkKiD a răspuns:

Viteza este oarecum nativa dar rezistenta tine strict de exercitiu. Deci alergat minim de 3-4 ori pe saptamana, somn bun 8 ore in fiecare noapte si in 3-4 luni treci proba fara probleme si daca nu ai mai alergat in viata ta.

Ca obiectiv simplu poti sa tintesti care 5km pe sesiune de alergat si e ok daca nu o faci dintr-una la inceput, poti sa incetinesti sau sa te opresti sa te odihnesti pana faci cei 5 km.