| phineasferb a întrebat:

Numele meu este Denisa, am 13 ani si am 1.61 inaltime. As vrea sa ma inalt macar 10 centimetri. Am aflat, de pe diferite site-uri despre GROWTH-FLEXV PRO. Ajuta la cresterea in inaltime? Este recomandat si pentru copii? M-am gandit sa ma apuc si de Baschet. In cat timp ar fi posibil sa cresc 10 cm practicand sportul acesta?

Răspuns Câştigător
| dariusbumbescu a răspuns:

Pai in primul rand sa nu te apuci sa iei nu stiu ce suplimente sau alea. Daca vrei sa te inalti trebuie sa faci mult sport, nu conteaza de care si sa stai agatat pe o bara f mul timp. Daca stai agatat pe o bara cate 10 minute timp de o saptamana te vei inalta 3 cm asta e experimentata de mine iti zic din propria experienta

| Cosmin1986 a răspuns (pentru dariusbumbescu):

''Daca vrei sa te inalti trebuie sa faci mult sport, nu conteaza de care''(hahaha), ba conteaza de care pentru ca baschetul NU ajuta la cresterea in inaltime asta e doar un mit pentru COPIII MICI SI PAMPALAI care nu au citit o carte de anatomie in viata lor, ar putea sa se duca la un doctor de crestere daca mai vrea sa creasca si bara stiu ca inalta 1, 5-2 cm NU 3 cm.

7 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Citeste asta ca sa intelegi cum functioneaza :

http://www.getfit.ro/sanatate/anatomie-fiziologie/crestere-in-inaltime.html

Baschetul nu te ajuta asa mult cum se crede.

| CannbalCorpse a răspuns:

La 13 ani nu e bine să iei pastile de creştere.Iti recomand sportul, baschetul, volei, handbal, etc
O seară bună. Sper că te.am putut ajuta

| All3Cs4ndr4 a răspuns:

Daca vrei sa te inalti : Hambalul, volleyul, bascetul o sa te ajute! Sa nu iei ceva medicamente sau ceva de genu.

| Cosmin86 a răspuns (pentru All3Cs4ndr4):

"Sa nu iei ceva medicamente sau ceva de genu", ce repetati asta ca o placa stricata, habar nu ai despre ce e vorba dar vb repede.

| Cosmin1986 a răspuns (pentru All3Cs4ndr4):

Mitul sporturilor care te ajuta sa cresti in inaltime sau iti stopeaza cresterea
Selectia sportivilor in majoritatea sporturilor se face inca din adolescenta, cand cei mai potriviti pentru un anumit sport sunt implicati in practicarea acestuia. Astfel, cei rapizi fac alergari de viteza, cei mai rezistenti probe de anduranta, cei inalti baschet, cei puternici haltere. Sariturile si baschetul nu stimuleaza cresterea in inaltime. Determinarea este inversa: cei inalti sunt mai buni la baschet si practica acest sport, creand iluzia ca ar fi crescut datorita lui. Pe de alta parte, stoparea prematura a cresterii se poate intampla doar daca antrenamentele sunt prea dure, insotite de prea putina odihna si o dieta cu insuficienti nutrienti si calorii. Sporturi cum ar fi culturismul, corect practicat, nu reduc inaltimea finala si nu stopeaza cresterea in inaltime.

| Garcia97 a răspuns:

Denisa poate sa creasca si mai mult de 10 cm... ca si exemplu eu de la 13 la 15(cat am acum) am crescut 20 cm. Mersi