Pentru sala ai nevoie de foarte multe calorii si proteine - indeosebi carne si oua (exact ce nu e prea sanatos).
Nu-ti trebuie un regim anume, ci doar trebuie sa mananci "bine". Iar pe langa asta trebuie sa iei si suplimente nutritive -caci nu poti sa mananci la o masa 4-5 kg de hrana ca sa ajungi la numarul de calorii si proteine zilnice.
Sala e buna si nu prea. Suplimentele mi se par periculoase; nu ca s-ar muri din asta, dar organele noastre interne (ficat, rinichi, pancreas, etc) nu sunt facute sa reziste la produsele concentrate, iar in timp acestea se vor slabi si pot aparea probleme de sanatate. Trebuie sa ai mare grija. Succes!
In principiu tot ce ne numeste carne, lapte, branza, oua nu este sanatos. De ce? Pentru ca omul nu a fost creat sa consume alimente de origine animala, ci doar vegetariana.
Sa ne gandim putin: daca Adam si Eva nu ar fi cazut in pacat, atunci nici-un om de pe pamant nu ar fi cunoscut gustul carnii si al produselor derivate din acestea, pentru ca nu ar mai fi existat moartea.
Este ca si cum o masina a fost facuta sa consume motorina, dar din cand in cand ii mai punem si benzina. Merge si cu benzina, dar scoate fum. Un diesel merge sa-i pui si ulei de bucatarie daca vrei; ea tot va merge. Dar cum si cat va merge?
Asa este si cu consumul carnii. Merge si cu carne; dar pana la urma o sa scoatem si noi fum.
Toti oamenii ne nastem cu celule canceroase; consumul carnii si al derivatelor din carne(lapte, branza, oua) poate activa dezvoltarea acestor celule. De aceea ne miram cand vedem ca oameni in toata puterea, sanatosi tun, se trezesc deodata cu o tumora canceroasa.
Subiectul este extrem de lung si nu-l pot detalia aici.
Carnea in sine nu are decat proteine si acea zisa vitamina B12; in rest nimic. Proteinele se gasesc aproape dublu in soia, fasole, mazare si alimente asemanatoare cu acestea. Iar B12 se poate gasi in cereale. (Apropo, mazarea e recomandata culturistilor).
Carnea sta foarte mult timp in intestinul gros, ducand la cancer de colon. Nu mai zic de colesterol(grasimea din sange), de tesutul adipos(depunerea normala de grasime) si grasime viscerala(grasimea de pe inima, ficat, rinichi -ducand la ingreunarea functionarii acestora). Pe cand vegetalele se digera usor si nu stau mult in corp. Mai mult de atat, vegetalele contin vitaminele si mineralele de care corpul nostru are nevoie sa se mentina sanatos. Ca daca nu le luam din vegetale, apar multe alte boli si apoi le luam din injectii, perfuzii si medicamente- ca de luat tot le luam ca altfel murim.
Poate ca veti spune: "Da, dar nu mancam mereu doar carne". Nu zic ca nu este asa. Dar stiti cum este lucrul acesta? Chiar aici pe site cineva intreba ce se intampla daca in cursul saptamanii mananca sanatos (chiar vegetarian), dar sambata consuma cola si cu chipsuri. Ce i-am raspuns acestui tanar va spun si voua: ce ziditi pe-o parte daramati pe cealalta. Lucrul acesta este valabil si pentru mine, pentru ca nu sunt vegetarian; si eu inca mai consum carne. Dar am scris aici despre carne si derivate deoarece culturistii au nevoie de suplimente nutritive- ca altfel degeaba se trage de fiare.
Si atunci de ce bunicii mei ( si ft multi oameni din satul bunicilor mei ), au trait pana la 80-90 de ani, mancand carne, oua, lapte zilnic?
Am o matusa care la 86 de ani da cu sapa in gradina. De paste a venit la Bucuresti cu un miel de 10 kg pe care l-a carat singura si l-a urcat la etajul 2.
Am 2 raspunsuri, si pot fi mai multe.
1. Nu compara oamenii de la tara cu cei de la oras. Spitalele din orase sunt pline nu doar pentru numarul de locuitori, ci si pentru viata sedentara si stresanta.
2. De asemeni nu trebuiesc comparate alimentele de acum 20-30 de ani(si mai mult) cu cele de astazi. Astazi, animalele bolnave sau nu sunt ingrasate, taiate si ambalate fara ca noi consumatorii sa avem habar de felul cum ajunge carnea la noi.
Moralitatea este in descrestere; si pentru ceva banuti, persoanele care sunt autorizate sa verifice calitatea de la crestere a animalului si pana la rafturi, pot inchid ochii la anumite nereguli.
Oricum, nu sunt prea dese cazurile in care varstinicii sa fie oameni sanatosi. Si daca n-ar fi facut din carne aliment principal, cu siguranta ca ei ar fi fost si mai sanatosi decat sunt acum.
Si nu putem compara carnea cu cerealele; acestea sunt mult mai sanatoase decat carnea. De ce totusi nu le dorim atat de mult cum dorim carnea? Nu ca nu ar fi sanatoase, ci din pricina gusturilor noastre. Pentru ca gustul carnii este cu mult mai bun decat al cerealelor. Problema este doar gustul.
Poate ca ai auzit de zicala: "Gusturile nu se discuta." Eu continui: "Dar ele se pot schimba."
Nu recomand suplimentele folosite de culturisti.
Recomand exercitii fizice acasa in fiecare dimineata(atat pentru copii cat si pentru adulti), hrana sanatoasa, somn odihnitor, consum de apa cat mai mult, si o viata lipsita de stres prin incredere in Dumnezeu.
Recomand sa nu se vanda sanatatea pe frumusete.
Iar daca totusi se vor folosi suplimente luate de culturisti, sa se studieze bine fiecare supliment in parte si sa fie ales acela care este cel mai putin nociv pentru organism, chiar daca eficienta lui este mai mica.
Studiu 'suplimentar': http://www.culturism.ro/......catul.html
Citeste despre suplimentul Formexplode, l-am cumparat pentru barbatul meu si de cand il foloseste se vad si efectele. Are de asemenea aceeași cantitate de calorii, de peste 3000/zi
Cipi1212 întreabă: