| Tasnadi_Zsolt_1997 a întrebat:

Buna seara TPU.Am 19 ani.Umblu la sala de 2 ani si 6 luni. Am avut operatie de apendicita acum 4 zile. Am facut multe analize, mai ales ECG de 3 ori si doctorii m-au intrebat daca iau ceva supliment. Si am zis proteina. Dupa ce au vazut doctorii analizele au chemat-o pe mama (asta fiind dupa operatie) si i-au spus ca nu mai am voie sa iau proteina ca am sanse sa fac un stop cardiac. Iar acum iau Aspirin Cardio pentru inima.
Sunt si Hipertensiv (inainte sa iau medicamente acum o luna am avut 140/100 140/110, iar acum dupa medicamente si dupa ce am ajuns acasa din spital am 120/70 120/75 care ii bine).
Nu ii mare problema ca nu am voie sa mai consum proteina. Proteina are orice mancare mai ales pestele si pieptul de pui laughing.P.S. stiu lucrurile cu sala (alimentatie!, odihna!, exercitii!,).
Precizez ca inainte de operatie eram in perioada de cut, adica de definire.
Acum trebuie sa iau pauza 1 luna si 2 sapt. Doctorul o zis sa iau pauza cu sala 1 luna dar eu mai pun 2 sapt.
Dar intrebarea mea este oare am voie sa mai consum din cand in cand creatina, macar atat? Dupa 2 sapt. ma intorc inapoi pentru un consult si oricum o sa intreb daca am voie sa iau creatina. Dar nu stiu, daca o sa stie pentru ca un doctor ii doctor si un nutritionist nutritionist.
Daca am gresit cu ceva va rog frumos sa ma corectati!
Va doresc multa sanatate!
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Posibil ca sa ai vreo boala de inima congenitala sau in dezvoltare, iar proteina pura si creatina sa contribuie la imbolnavirea inimii, de aceea ti-a fost interzisa.
Pentru un om normal, perfect sanatos, proteina pura si creatina nu sunt un pericol, dar pentru unul cu probleme de inima, poate sa-i fie fatal.

Nu mai pleca urechea la sfaturile altora, de genul: "...si eu am aritimii dinainte sa ia proteina" pentru ca, altii nu au probabil o boala severa ca a ta, deci, incomparabila.
Asculta de sfatul medicului, ca-i mai important decat sfaturile date pe forumuri, sau de catre prieteni.

2 răspunsuri:
| sweetangels a răspuns:

De ce ti-a zis sa opresti consumul de proteina? Si eu fac sala si iau proteina. Am aritmii de mult timp, dinainte sa iau vreun supliment.

| Tasnadi_Zsolt_1997 explică:

Multumesc pentru raspuns!