Nu inteleg, la sala e "nenatural"?
si ce naiba program e ala, muschii se dezvolta in zilele de pauza.
cand incepi cu "in fiecare zi" e clar ca o sa ramai un COPIL FIRAV.
Lucreaza si tu 1-2 grupe la un antrenament, la rupere, maxim 8 repetari ( poti peste, maresti greutatea ) si apoi toata saptamana lucrezi ALTCEVA.
Sper ca macar ai o alimentatie bogata in proteine, nu?
Nu e "nenatural" doar ca voiam sa zic ca numai din exercitii de baza.Cu alimentatia nu am probleme, consum 5-6 mere pe zi, am in jur de 4-5 mese pe zi, salamuri, "margarina" sau pateuri nu consum deloc, doar carne de peste si nu la conserver, carne de pui si porc; consum foarte mult spanac si salata de legume; in fiecare dimineata beau cate o cana de lapte si nu de aia de la magazin. Dupa parerea mea, cred ca alimentatia e cam OK.
Elimina laptele dimineata, laptele are proteine cu absorbtie lenta ( caseina ), e bun seara sau cand urmeaza o perioad alunga in care nu mananci
Dimineata mananci oua, fulgi de ovaz, etc., nu lapte.
5-6 mere nu prea vad la ce te ajuta, mai bine te orientezi spre alte fructe ( gen banane, rodii, etc. ).
mai baga si carbohidrati de calitate ( orez brun, paste integrale, fulgi de ovaz, etc. ).
Dar mesele sunt consistente? Adica o cana de lapte nu e o "masa cu proteine", daca vrei proteine din lapte bea 8-9 cani odata. Si carne la fel, mai multe fripturi, nu una singura.
Si fa-ti un program de genul : o zi de tractiuni ( mai multe tipuri, sunt vreo 45 de tipuri de tractiuni, alege 3 sau 4 ), o zi de flotari ( sa ai si flotari la paralele, unde ai tot corpul in aer ) si o zi de picioare. Apoi 3 zile pauza si apoi reiei.
Mi se pare interesant ce mi-ai propus, iar mesele sunt consistente adica parintilor mei li se pare ca mananc foarte mult, cateodata si in exces dar nu prea se vede ca ma ingras.Fripturi mananc de 3-4 ori pe zi si nu fastfood sau carnea de la magazin ci de casa, iar programul chiar imi place.
Mananci cat sa-ti asiguri 2 grame de proteina /kg-corp zilnic si 3-4 grame de carbohidrati / kg-corp.
Tu la 68 kg ai nevoie de aprox 130 grame de proteina pe zi.
"iar programul chiar imi place", da, dar nu o sa pui muschi cu programul ala al tau, ala e de rezistenta in cel mai bun caz.