| Hasss a întrebat:

Buna seara TPU
m-am apucat de flotari si abdomene
dar am facut o febra incredibila... in prima zi am reusit sa fac 100 de flotari in 5 seri a cate 20 de flotari pe serie
acum numai pot sa fac nici macar 50 am o mare febra
fac incalzire 20 de minute
de ex ieri am reusit doar 20 de flotari
si astazi tot 20 deci numai pot
febra o am de 3 zile
am luat aspirina am baut apa multa... am baut si ceai
am mancat bine dar tot n-am scapat deci ce trebuie sa fac crying?
sa scap.

dorm destul de mult 6-7 ore pe noapte plus 3 ore poate si mai mult pe zi adica dupa-amiaza...

Răspuns Câştigător
| cosmin1211 a răspuns:

Am uitat sa te lamuresc. Cand se rup tesuturile musculare cresc atele sa le inlocuiasca. Asa ti se maresc muschii si devin mai puternici. De fapt sunt 3 stadii pentru 1 exercitiu: 1. crestere musculara(cand poti face vreo 10-20 repetari), 2.crestere forta (cand poti face 20-40 repetari) si 3.crestere eduranta (deja faci exercitiul bine si tot ce mai poti face e sa iti cresti rezistenta, de exemplu sa faci 100 de flotari fara pauza)

19 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Dacă febra este foarte mare, antrenamentele trebuie întrerupte cel puţin 3-4 zile, sau până dispare durerea.Medicamentele antiinflamatorii nonsteroidiene precum aspirina sau ibuprofenul reduc temporar durerea, deşi nu grăbesc refacerea. Vitamina C, în schimb, ajută la refacerea ţesutului de legătură afectat.Nu e de neglijat nici baia cu sare şi masajul are avantajele lui.

| WR104 a răspuns:

O sa-ti treaca, poti avea febra si 5, 6 zile deci nu-i nimic anormal.

| Hasss explică (pentru WR104):

Hmm dar daca incerc sa ma mentin pot sa fac 10 flotari?happy pe zi pana trece febra?

| WR104 a răspuns (pentru Hasss):

Poti sa faci, desigur.

| EvaneSScence a răspuns:

Am patit-o si eu cand am facut 10 flotari, 75 genoflexiuni, 75 "biciclete", 75 extensii si 75 de abdomene la scoala...mi-a trecut durerea musculara cam intr-o saptamana... ceva de genu, dar in primele zile nu puteam sa ma misc, madurea fiecare particica a corpului. Eu zic sa nu mai faci cateva zile nici un fel de antrenament si sa-ti lasi corpul sa-si revina de la sine. happy

Răspuns utilizator avertizat
| BracKMyhay95 a răspuns:

Daca tu esti cel care spunea ca daca sa faca in continuare flotari daca are febra.....trebuia sa imi asculti sfatul sa te opresti 2 zile dar nu ai vrut. Ia ceva cu anti-inflamator, fa o baie fierbinte ca muschii sa se relaxeze nu stiu ce altceva. Noroc

| Hasss explică (pentru BracKMyhay95):

Nu sunt eu dar mersi de raspuns big grin

| xLove a răspuns:

Ai facut febra deoarece corpul tau probabil ca nu este obisnuit cu miscarea, mai ales flotari si abdomene, care pentru unii sunt exercitii de miscare grele.
Cat despre febra musculara, profesorul meu de sport ne-a spus ca dupa ce depunem efort, sa mancam ceva dulce, de preferat miere, pentru a nu face febra musculara.
Ai putea incerca si tu. Oricum, chiar daca acum nu merge cu miere, in cateva zile febra musculara va disparea. Mierea e bine sa o iei dupa ce depui efort, nu doar cand ai febra musculara.

Numai bine!

| cosmin1211 a răspuns:

Asa se intampla, cand se rup tesuturile musculare(e de bine). Dar intre exercitiile majore ca acestea trebuie sa faci pauza macar de o zi sau doua. Daca vrei sa te mentii in forma fa niste exercitii cardio sau ceva care sa nu implice abdomenul tricepsii si pieptul.

| Hasss explică (pentru cosmin1211):

Http://www.youtube.com/watch?v=f5RXxmdCwlY

din astea sunt bune?:)

| cosmin1211 a răspuns (pentru Hasss):

Poti face si din astea, insa dupa parerea mea cele mai eficiente pe care le poti face fara aparate sunt alergatul. Dar cum e iarna poti sa combini o serie de exercitii din astea cu alergare pe loc si niste exercitii de intindere.

| Cosmin86 a răspuns (pentru cosmin1211):

Esti pe langa

crestere forta = 6-7 repetari
crestere masa = 10 repetari
crestere anduranta = peste 15 repetari

| cosmin1211 a răspuns (pentru Cosmin86):

Stiu asta, dar vroiam sa il motivez si sa nu il fac sa treaca la flotari intr-o mana pana nu aprofundeaza flotarile simple.

| cosmin1211 a răspuns (pentru cosmin1211):

Am uitat sa te lamuresc. Cand se rup tesuturile musculare cresc atele sa le inlocuiasca. Asa ti se maresc muschii si devin mai puternici. De fapt sunt 3 stadii pentru 1 exercitiu: 1. crestere musculara(cand poti face vreo 10-20 repetari), 2.crestere forta (cand poti face 20-40 repetari) si 3.crestere eduranta (deja faci exercitiul bine si tot ce mai poti face e sa iti cresti rezistenta, de exemplu sa faci 100 de flotari fara pauza)

| asclepius a răspuns:

Pai ma geniule laughing tu asa vezi ca fac culturisti sau cei de la sala? in fiecare zi cate o grupa de muschi adica dupa 5 zile o iei de la capat, incearca tote grupele nu doar ce faci tu acum, aspirina o iei mai mult dupa ureche, nu are rost sa iei medicamente degaba, daca dormi cat zici tu acolo e foarte bine

| MisterioussGirl a răspuns:

Se zice ca inainte si dupa miscare trebuie sa mananci ceva dulce, cum ar fi zahar sau miere, insa asta nu iti garanteaza ca te scapa de febra. Primele zile e problema, dupa aia vei scapa de ea cu siguranta. Rabdarea e singurul lucru pe care il poti face.

| cosmin1211 a răspuns (pentru MisterioussGirl):

Asta cu "ceva dulce" nu am mai auzit-o si nici nu prea are logica. Dupa ce te antrenezi trebuie sa te antrenezi cu o intensitate din ce in ce mai mica pana cand ajungi in repaus si apoi te stergi, deja poti sa bei niste apa si cam atat.

| Cosmin86 a răspuns (pentru cosmin1211):

Apa + proteine si carbohidrati simpli, pentru refacere