| dragonballz a întrebat:

Buna sunt distrus.Nustiu ce sa mai fac cu emotiile cu teama.Pt ca merg la karate kykoushin si in decembrie este campionatul national si stiu cu cine o sa pic.cu unu Rosu Razvan, care m-a batut de douo ori, cu unu mare de aproape doi metri, inca unul cam la fel, si mai multi foarte buni dar nu am luptat cu ei pana acum decat cu rosu razvan. si in decembrie ce o sa fac o sa iau loc 4 ce fac. nu pot sa imi stapanesc emotiile nu imi e frica de durere ca stiu ca nu ma omoara dar ma gandesc ca ala e mai agresiv si ca nu o sa pot face nimic imi e teama ca cad cu unu mai mare sau de la alta categorie sau ca e mai greu ca mine cu cateva kg nu stiu cum sa explic nu stiu daca m-ati inteles si chiar daca ma antrenez astea douo luni tot nu cred ca am sanse pentru ca-i cunosc destul de bine pe baieti si nu cred ca am sanse a da si eu judec omul dupe cum arate de ex:daca vad unu mai bine facut mai agresiv dupe fata gata sunt terminat imi zic in gandul meu si daca iau loc1 o sa devin campion national imi doresc foarte tare sa castig deci va rog daca poate sa ma ajute cineva fac orice. niste trucuri cum sa scap de teama de emotii plizz fac orice dau funda orice sunt disperat. uitati id meu daca poate sa ma ajute cineva. trucuri cum sa scap de teama de emotii (id meu) (tulica_claudiu)

Răspuns Câştigător
| Anq209 a răspuns:

Pai...e cam complicat.Ar trebuie sa gandesti asa"Cred in mine,stiu ca voi reusi,chiar daca sunt mai slab, voi reusi :D"Sfatul meu:In loc sa te gandesti la sentimente, mai bine antreneazate mai mult si nu fi asa speriat. ToTuL va fi bine! Poate asta te ajuta:
http://video.acasa.ro/......ad2f2.html
http://www.youtube.com/watch?v=ZAyTQ3zjLac
A,si nu uita
1. Obligatoriu micul dejun
2.Multe fructe si legume
3. Sport 1 h pe zi (cu pauze, bineinteles)
4.gandeste poziv
5.(pare copilaresc dar e obligatoriu)somn cel putin 2 h pe zi
6.Carne,lactate
7.5 mese pe zi :Mic de jun (cereale si iaurt); pranz; gustare (macar un iaurt sau un pahar cu lapte); cina(ceva mai usor); FRUCTELE (fara desert)cateva fructe.(Daca vrei un program zilnic Id-ul meu e anca.rebi :D)Funda? Si...nu uita "Orice ar fi esti castigator"

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Gandeste pozitiv, ca totul va fi bine si chiar daca pierzi ramai mandru ca ai participat in campionat.

| Yugeen a răspuns:

Stii ce au campionii in afara de forta fizica si antrenament?
Au ATITUDINE de campioni, au caracter de campioni!
Un campion de cele mai multe ori se auto-motiveaza pentru a ajunge cel mai bun din domeniul sau.

Ai spus ca faci antrenament... antrenamentul pe care il face un campion nu este doar unul fizic ci si psihic, mental.
Bag seama ca antrenorul tau actual incearca sa iti dezvolte doar capacitatile fizice... dar parerea mea este ca pana nu iti vei dezvolta, cu un antrenor potrivit, si psihicul, nu vei putea avansa indiferent de ceea ce ti se va scrie aici.

Un campion de cele mai multe ori gandeste in solutii ci nu in probleme!
Incearca in fiecare "hop" sa nu vezi o greutate, o problema ci incearca sa vezi o provocare pentru tine insuti, o provocare in care iti depasesti limitele!

Incearca sa vezi filmul "Peaceful Warrior (2006)"... eu cred ca este foarte inspirant!

Pentru ca auto-motivarea nu cred ca te poate ajuta pe deplin in acasta situatie, iti recomand sa iti schimbi antrenorul cu unul/una care te poate ajuta sa iti dezvolti si psihicul ci nu doar muschii si miscarile!
O alta varianta ar fi sa lucrezi in paralel cu un antrenor pentru fizic si cu unul pentru psihic...

Succes si... nu uita de lupta dintre David si Goliat! Marimea nu conteaza intotdeauna!winking

| BeauFanta a răspuns:

Fa o laba inainte