| GeorgianaGeorgii a întrebat:

Buna Tpu.Am 14 ani, 1.65 si 55 de kg si as dori sa mai slabesc putin. Eventual sa am 50 de kg.Am auzit ca normal este sa ai cu 10 kg mai putine fata de inaltimea ta, dar eu nu sunt multumita de aspectul meu fizic.Un sfat va rog?

Răspuns Apreciat de Editori
| anonimg a răspuns:

Fără carne, lapte, branza, ouă timp de o lună de zile. Cereale cu lapte de soia, mâncare gătită de care o fi dar fără carne, si salate de varza cu morcovi, de,rosii, de spanac crud si alte salate -aceasta sa fie alimentatia ta timp de o luna. Fără zahăr; zahărul ingrasa. E suficient cel din fructe.
Cerealele sa nu fie din acelea, crunchy căci au mult, zahăr. Cum sunt cele de la sanovita sunt cele, mai bune.
Sa mananci dimineata bine, iar seara sa, mănânci putin si devreme.
Sa bei si apa suficientă -dar niciodată in timpul mesei. Cu 30 minute înainte de masa, si dupa o ora dupa ce ai mâncat. Fără sucuri naturale. Doar apa.
In felul acesta este imposibil sa nu slabesti. Sa mergi cel puțin 2-3 statii de autobuz pe jos. Fără efort nimic nu se, poate construi ceva frumos.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Greutatea ta, raportata la inaltime este perfect normala intre 52-65 kg, iar tu esti mai slaba cu cca 4 kg fata de greutatea "ideala" de 59 kg.
Nu esti multumita de aspectul tau fizic din cauza... barfelor "auzite" de la "prietenele" care te invidiaza!

Nu greutatea te face frumoasa, ci SUFLETUL!
Baietii cauta fete care au corpul cu "forme" frumoase (care se pot obtine prin inot si/sau tenis, ocazional), dar se stabilesc langa fete cu sufletul "mare".

Reflecta asupra celor de mai sus!
Sunt cheia succesului tau de viitor si ale satisfactiilor vietii...

| cevdet a răspuns (pentru Bula):

Are doa 14 ani! Si e fata. Nu e de varsta ta.

| Bula a răspuns (pentru cevdet):

O fata de "doar 14 ani" este deja adolescenta, se gandeste la infatisarea sa, fiindca "vrea sa placa" celor din anturaj si nu numai. Asculta si imita ce spun si ce fac "prietenele" de varsta ei.
E varsta cand incep sa se cunoasca pe sine si incep sa le cunoasca si pe altii.
E bine ca la aceasta varsta sa primeasca informatii utile de la cei care au deja experienta acestei varste si ce urmeaza, sa le poata indruma CORECT.
Si, crede-ma, am in familie si in anturaj multi tineri de aceasta varsta, care imi cer parerea in multe "probleme", fiindca le dau raspunsurile deschis si la obiect, deseori mai clar pentru ei decat propriile lor parinti...

| lilith16 a răspuns:

Secretul pentru a slăbi este sa mănânci ce vrei dar la 3 ore, adică daca ai mâncat la ora 7 dimineata mănânci data viitoare la ora 10 amiaza, si slăbeşti vreo 5 kg intr-o saptamana dar nu incalca asta cu orele a si nu mânca dupa ora 19:00, sper ca te-am ajutat (si mama a slăbit la fel dacă nu ma crezi) eu am 13 si 43 de kg deci tu esti numai bine, sper ca te-am ajutat

| Emiilea a răspuns:

Si eu vreau sa slabesc de luna viitoare. Iti spun de la inceput ca fara sport nu slabesti SANATOS.
Programul meu de slabit este urmatorul : ma culc la ora 10 si ma trezesc la ora 8, odihna este foarte importanta ( in timpul somnului poti sa arzi intre 500 si chiar 1000 de calorii)
- Dupa ce ma trezesc merg sa alerg ( 2 km)
-Dupa 30 de minute mananc un mic dejun bogat in proteine ( cresc metabolism si te vor azuta sa slabesti)
- Ma hidratez ( intre 1.5 l si 2 l )
-Ma plimb cu bicicleta / rolele;
- Dupa cateva ore imi iau o gustare ( fructe si un patratel de ciocolata NEAGRA)
- Dupa fac exercitii cardio cu greutati ( gasesti o multime de internet)
- Urmeaza sa iau pranzul care trebuie sa fie ceva bogat in vitanime, dar poate avea si proteine si carbohidati.
-Dupa cateva ore mai iau o gustare asemanatoare.
- La cina mananc ceva bogat in carbohidrati ( cartofi, orez, ovaz, fasole ), te ajuta sa dormi.
Si cel mai important, renunt la paine si la grasimi.
Sper ca te.am ajutat.
O zi buna!

| Peachy2Ari a răspuns:

Recomand sa mergi la un nutritionist.Si eu am avut probleme cu greutatea iar cand am mers mi s-a zis ca am retentie de apa. Cestia e ca nu poti stii sigu.Ah, iar legat de medicamentele prescrise NU le lua, crede-ma slabesti oricum.Ah, iar greutatea normala pentru varsta de 14 ani e 47.4kg(dar e ok si plus sau minus un kg)