| Flavyus07 a întrebat:

Am 15 ani si am inceput un program de antrenament si ma intereseaza si ce sa mananc. Puteti sa imi dati cateva sfaturi despre nutritie?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Pentru masa musculara trebuie sa pui accent pe proteine, sa-ti asiguri 2 grame pe kilogram-corp zilnic, asta inseamna mai mult de 3 mese pe zi.

Ai nevoie de :

proteine : carne, lapte, branza, oua
carbohidrati : orez, cartofi, quinoa, etc.
fibre vegetale : fructe, legume
grasimi sanatoase : masline, alune, nuci

La o masa sa ai proteine + carbohidrati si seara proteine + fibre vegetale, cea mai importanta masa e cea dupa antrenament, la 30, maxim 60 de minute dupa si sa fie bogata in proteine si carbohidrati.

Inainte de culcare poti bea lapte, are proteine cu absorbtie lenta ( care iti hranesc muschii in timp ce dormi ) sau un supliment de genul casein sau milk & egg.

Sa nu faci niciodata exercitii dimineata pe stomacul gol.

10 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Ce antrenament?

| Flavyus07 explică (pentru Cosmin86):

Pai daca e la categoria "Sport"straight face

| Cosmin86 a răspuns (pentru Flavyus07):

Am intrebat ce antrenament, pentru masa musculara, pentru box, pentru alergat, pentru gimnastica, etc.
Ca in functie de tipul de antrenament difera si nutritia.

Pai frate e cam asa vreau sa ma duc la box dar trebuie sa fac si masa musculara si vreau ca toata vara sa muncesc ca sa nu ma duc si sa ma fac de ras, cu greutatea nu stau rau 60kg la 1.72m.

Mai am o intrebare ca am vazut ca te pricepi, de exemplu daca imi fac antrenamentul la ora 19.00 si a doua zi il fac mai devreme sau il fac de 2 ori are ceva?

Poti sa-l faci la ore diferite. De 2 ori / zi nu cred ca rezista corpul tau si dai in supra-antrenament.

Doua antrenamente intense pe zi fac sportivii care baga 7-8 mese zilnic si au alte conditii ( spre ex. nu mai fac nimic altceva, si se pot odihni corespunzator )

Pentru masa musculara trebuie sa pui accent pe proteine, sa-ti asiguri 2 grame pe kilogram-corp zilnic, asta inseamna mai mult de 3 mese pe zi.

Ai nevoie de :

proteine : carne, lapte, branza, oua
carbohidrati : orez, cartofi, quinoa, etc.
fibre vegetale : fructe, legume
grasimi sanatoase : masline, alune, nuci

La o masa sa ai proteine + carbohidrati si seara proteine + fibre vegetale, cea mai importanta masa e cea dupa antrenament, la 30, maxim 60 de minute dupa si sa fie bogata in proteine si carbohidrati.

Inainte de culcare poti bea lapte, are proteine cu absorbtie lenta ( care iti hranesc muschii in timp ce dormi ) sau un supliment de genul casein sau milk & egg.

Sa nu faci niciodata exercitii dimineata pe stomacul gol.

| daassh a răspuns:

Eu recomand:
Carne,lapte,oua,branza(si derivatele ei),orez,cartofi(si derivatele lui), morcovi, legume, fructe, etc
Succes!

| mynameismada a răspuns:

Buna Flavyus.Eu una ti-as recomanda fructele si legumele.Dar cele din comert nu sunt chiar atat de sanatoase pe cat par din pacate. Cele mai bune sunt cele de la tara, proaspat culese.Cat despre salatele de legume ar fi mai preferabil uleiul de masline si mai putina sare sau chiar deloc.Salatele de fructe ar mult mai bune in sucul lor natural si preferabil fara zahar. Poti maca carne, dar cu portia, prea multa strica.
P.S:Sper sa iti fie de folos!^.^

| PcvXd a răspuns:

Sigur. Mananca cat mai sanatos. Cum ar fi. piept de pui | fructe | legume. numai bea suc, bea apahappy, o sa iti faca mai bine. Si incearca sa iti faci cam la fiecare masa cate o salata de legume si la desert salata de fructe sau daca nu iti place mananca pur si simplu un mar sau orice altceva. Numai manca toate prostiile gen chipsuri | floricele | cola etc.

| Cosmin86 a răspuns (pentru PcvXd):

Doar cu piept de pui, fructe si legume e cam greu sa-ti asiguri 2 grame de proteina / kilogram corp, poate cu 9-10 mese pe zi happy