Prin "ceva" banuiesc ca te referi la "atlet de performanta".
Recordul mondial la aruncarea greutatii este de 23.12m. La momentul stabilirii recordului, sportivul avea 24 de ani.
Pare ca diferenta nu e atat de mare, dar in realitate este imensa.
Cu cat performanta este mai de varf, cu atat progresul devine mai dificil. Cu alte cuvinte, este relativ usor sa ajungi de la o aruncare de 9m la o aruncare de 10m, dar este de o mie de ori mai greu sa ajungi de la o aruncare de 22.5m la o aruncare de 22.7m.
La nivelul acela, atletii se antreneaza patru ani ca sa mai castige 2 centimetri.
Aceste fiind spuse, este greu de crezut ca in sapte ani iti vei putea imbunatati performanta cu 14m.
Imi pare rau, dar performanta nu cred ca mai poti face in acest sport la varsta asta. Intr-adevar, ai abilitati, ai aruncat mult, insa ai stabilit recordul asta concurand cu colegii de liceu. La o competitie, unde toti participantii sunt pregatiti riguros, participanti care s-au apucat de acest sport de la varste fragede, nu vei avea nicio sansa. Si eu joc destul de bine tenis, ii bat pe toti prietenii, insa daca ar fi sa joc cu cel mai slab clasat jucator din clasamentul ATP, as fi "carne de tun". E alt nivel.
Ce treaba are cat arunci o bila medicinala si eu o arume 20 de metri nu devii nimic daca stii sa arunci doar o minge.
Pai am facut record in scoala... liceu
LeBaiat întreabă: