| noneedname a întrebat:

Am inceput de acum 1 luna si ceva sa practic sala fiindca nu prea ma aranjeaza cum arat.As vrea sa aflu cit se poate de mult despre suplimente nutritive mai precis despre PROTEINA, adica ce efecte are (pozitive si negative), cum se consuma si tot legat de ea.Cred-ca sunt binevenit datele mele:
16 ani/1.80/62 kg
Mi se pare ca am o mica problema, deci prin expresia mincind bine eu intelegeam mult si se pare ca mi-am largit stomacul deoarece mincam mult si max. de 3-4 ori pe zi..acum am inceput deja sa maninc de 4-5 ori dar mai putin si se pare ca e mai bine, dar totusi as vrea sa stiu daca fac corect si daca nu care este solutia.
Mersi Anticipat!

29 răspunsuri:
| klau95 a răspuns:

E in regula daca mananci mai mult de 3 mese pe zi e logic ca daca te antrenezi la sala intens corpu are nevoie de mai multa hrana.In primul rand ca ti-ai pierdut energia si trebuie sa te refaci, si in al-doilea rand ca ai nevoie de multe proteine.
Iti recomand 4 mese pe zi ca asa mananc si eu si nu m-am ingrasat deloc atata timp cat te antrenezi.

| iefsul a răspuns:

Care e solutia, simpla nu mai manca atat 3 mese pe zi iti ajunge,sau vrei sa devii cat un munte,si dale in colo de suplimente,proteinele(acizii aminati)se gasesc si in alimentatia de zi cu zi.ou,lapte, si proteine vegetale(nuci, grau integral, fasole, etc

| noneedname explică (pentru iefsul):

Pentru a avea ceva rezultate trebuie alimentatia sa fie corecta. 3 ori pe zi, da asta e normal..intre aceste mese trebuie cite o masa ceva usor, pai eu stiu ca se gasesc dar ca sa maninci si sa scoti atit cit ii trebuie corpului trebuie sa am bani cu carul ca sa am o astfel de dieta!

| Cosmin86 a răspuns (pentru noneedname):

Din pacate daca vrei sa ai muschi da, te costa, cu 3 mese pe zi nu faci mare lucru. Daca vrei doar sa slabesti si sa arati oarecum atletic, atunci 3 mese iti ajung.
Altfel ai nevoie de 4-5 mese, dar MESE, nu gustari.

| noneedname explică (pentru Cosmin86):

Eu nu vreau sa slabesc ci doar sa rezolv problema cu stomacul ca am scris deja ce s-a intimplat, dar sa maninc 4-5 mese cu proteine destule cu dieta care trebuie e foarte greu! Asa ca astept sfaturi despre suplimente!

Nu au niciun efect negativ, sunt doar niste suplimente alimentare.La greutatea ta ai nevoie de un gainer ( ceva gen 50 % protine, 40 % carbohidrati si 10 % altele - ex. vitamine ) sau o proteina concentrata ( 75 % proteine, 10 % carbohidrati, etc. )

Ideea e simpla : pentru a creste in masa musculara ai nevoie de 1.5 - 2 grame de proteina / kilogram-corp / zi. O portie dintr-un supliment iti furnizeaza cam 22 de grame de proteina, dintr-un gainer cam 40 de grame. Si asta te ajuta.

Cati bani esti dispus sa dai lunar pentru asta? Ca sunt produse de calitate ( mai scumpe ) si produse mai slabe ( si mai ieftine, normal ).

| noneedname explică (pentru Cosmin86):

Poate stii care e diferenta dintre ''Densitatea Musculara'' si ''Masa Musculara'' si dupa cite luni de antrenament devii de la ''incepator'' la ''intermediar''!

Pentru densitate musculara, si anume "fibrare", trebuie sa slabesti. Nu exista exercitii de fibrare, ci doar exerctii de slabit, prin slabire se obtine fibrare, asta se numeste "perioada de definire". Dar intai pui masa musculara, ca sa ai ce sa definesti.

Dupa 1 an, 1 an si ceva esti intermediar.

| iefsul a răspuns (pentru noneedname):

Cele mai superioare proteine le gasesti in pieptul de pui si de curcan deoarece au un procent scazut de grasime

Normal ca se fac reclame la suplimente pentru a fi vandute parerea mea arunci banii degeaba pe prafuri care nu cine stie ce calitati superioare, organismul stie ce i trebuie si cat i trebuie nu are rost sal fortezi

| iefsul a răspuns:

Trebuie sa reti ca rolul proteinelor este de a reface fibrele distruse dupa exercitii fizice, de aceea li se zice caramizi.

| iefsul a răspuns:

Rolul proteinelor este acela de a reface fibra musculara distrusa dupa terminarea exercitiilor fizice.

| Cosmin86 a răspuns (pentru iefsul):

Eu cred ca o exprimare de genul "cele mai superioare" e mai toxica decat proteina in exces happy

| iefsul a răspuns (pentru Cosmin86):

Superioare deoarece nu contin asa multa grasime

Carnea de porc pe langa proteine mai contine si grasime

Carnea de porc pe langa proteine mai contine si grasime fata de carnea de pui sau curcan care e slaba in grasime in sensul acesta am zis ca sunt superioare

Nu am intrebat de ce, dar ai facut o greseala gramaticala de clasa a 4-a si nu e din graba, din graba sunt greseli gen "sal fortezi" in loc de "sa-l fortezi"
si nu toate proteinele au profil complet de aminoacizi

Aha ai devenit expert si in gramatica atunci scuze

Chiar si cele vegetale contin aminoacizi esentiali dar nu sunt toti
insa sa nu uiti ca orice proteina ajunsa in organism va fi sintetizata in acidaminat(nu toate proteinele au profil complet e aminati intr-adevar cele vegetale au pe juma restul nu stiu

| noneedname explică (pentru iefsul):

Eu doar vreau sa ma informez bine, cu decizia ma apuc putin mai tirziu happy

Eu ti-am zis problema cu stomacul se rezolva la medic nu aici de la el obtii informatii mai exacte, nu de la amatorii de pe aici care numai muschii naturali nu au se umfla cu tot felul de prostii

Serios? suplimentele sunt tot NATURALE, stii bine asta, sunt extrase din mancare.

| iefsul a răspuns:

Problema cu stomacul nu o rezolvi aici ci ducandute la medicul de familie.

| iefsul a răspuns:

Parerea mea este ca trebuie sa mai studiezi putin sa vezi cre este rolul celor20 de aminoacizi doar 8-9 sunt esentiali restul sunt neesentiali treaba e complexa nu are rost sa te umfli cu proteina

| iefsul a răspuns:

Consumul in doze mari de proteina si intr-o singura administrare zilnica poate devenii toxica pentru organism

| iefsul a răspuns:

Studiaza putin cei 20 de aminoacizi si ai sa vezi ca nu toti sunt stralucitori

| iefsul a răspuns:

Pieptul de pui si curcan este superior fata de carnea de porc deoarece nu contine asa multa grasime in sensul acesta am zis ca sunt proteine superioare bine intele nu trebuie sa bagam in noi asa multa proteina nu are sens si studiaza cei 20 de aminoacizi sa le vezi efectul asupra organismului.

Am inteles, ai scris deja aceeasi idee in 3 sau 4 mesaje si nici macar nu te-am intrebat de ce e superioara, pur si simplu am evidentiat o greseala gramaticala intalnita in special la tara

| iefsul a răspuns:

Hai sa lamurim o treaba proteinele complete contin totii amino acizi esentiali acestea find de origine animala intr-adevar sunt cele de origine vegetala care nu contin toti aminoacizii esentiali