Fara dulciuri fara sucuri doar apa. Lapte daca ai de luat proteine daca nu atunci doar apa. Fara ciocolata neagra si alte magarii. vrei sa faci ceva atunci tine-te si trage tare.
Evită mâncarea fast food, prăjelile și sucurile. În rest poți mânca orice, în cantități normale (nici să nu mori de foame, dar nici să nu te mai poți mișca după). Bea multă apă.
Iar legat de exerciții, mărește numărul în fiecare zi cu 5-10 din fiecare până ajungi la, să zicem 50 sau cât îți convine.
In primul rand da-mi voie sa te felicit pentru atitudinea pozitiva cu care ai inceput anul. Si acum sa trecem la lucruri mai serioase... Ca sa stii exact cata cantitate de proteina trebuie sa consumi trebuie sa stii ca trebuie sa consumi pe zi 1.5-2gr de proteina pe kg. Deci daca tu ai undeva la 50kg atunci trebuie sa consumi cam 100gr de proteina pe zi. Acuma restul depinde de tine sa calculezi in functie de masa ta corporala. Si ca sa fiu mai exact in ceea ce priveste alimentatia incearca sa mananci cam asa ceva :
1.Omleta 4 albusuri+2 galbenusuri+o felie panine integrala(mai mult sau mai putin)-49gr
2.Baton protein r-16gr
3.Snitel din piept de pui cu susan si orez(cate 200gr din fiecare)-aprox. 48gr
4.Concentrat proteic(ce proteina vrei tu-2cupe)+400ml lapte semidegresat-aprox. 99gr
5.8 pastile aminomax 8000
6. Dupa antrenament-aprox.ora 22 cupa de proteina+200 ml lapte semidegresat-6gr=49gr.
Totalul ar veni cam la 269 gr, dupa cum am calculat eu(mai mult sau mai putin corect). Acum vine o alta nelamurire:cele 2 gr/pe kg se constituie intr-un regim anume sau reprezinta sa zicem o "medie"pentru un om activ, care sa merge sala si care reprezinta neccesarul de proteine pe care ar trebui sa si-l asigure intr-o zi! Apoi, voi tineti cont sa va asigurati cele 2gr/corp intregul an(asta asa, in mari proportii, fara sa punem in discutii, abaterile inevitabile de la alimentatia asta)sau doar in anumite intervale.Sa zicem 3-4 luni dupa care o pauza, dupa care iar se reia.
Multumesc! Cred ca m-am facut cat de cat inteles!
Da dar... am doar 14 ani Nu stii o solutie mai, stii tu de varsta mea?
Ti-am dat un raspuns cat se poate de simplu. Daca nu te poti tine de un regim alimentar cat de cat pus la punct atunci lasa-te de meserie si incearca alta data. Fara fast-food, Coca-Cola si asa mai departe
Nu. nu am sa ma las de "meserie" am sa resping: dulciurile, Coca-Cola, Fast-Food-ul si am sa mai resping gustarile dintre mese! Si ce fel de suc/sucuri naturale trebuie sa beau?
Apa... bea apa si tine-te de regim.
Deci bun fara sucuri naturale dar am auzit ca laptele cu ciocolata face bine la sport, este adevarat?
OK! Iti multumesc! Te declar castigatorul!
Fara "cacaturi" asa spune domnul profesor de sport! )
Fara dulciuri fara sucuri doar apa. Lapte daca ai de luat proteine daca nu atunci doar apa. Fara ciocolata neagra si alte magarii. vrei sa faci ceva atunci tine-te si trage tare.
Mănâncă oua, lapte, brânza, carne
Dar nu ma refer la oua umplute, cașcaval sau kebab.
Intre mese fructe
Mai merge si o salata.
Sfatul meu este sa renunți la dulciuri si sucuri si sa te odihnești mai mult.
OK iti multumesc dar... carne? De ce?
Carnea de pui in special, carnea albă este cea mai buna, are proteine, putine grăsimi. A si uitasem si fasolea e foarte buna.
De oricare fasole? Si, si carnea? Doar de pui si carne alba?