anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU am o intrebare legata de Baschet, care sunt pozitiile/posturile de joc, adica Point Guard, Shooting Guard, dar pe romana ca nu le stiu decat pe engleza si unde joaca fiecare?big grin

1 răspuns:
| Nickname1890 a răspuns:

Point Guard (1) - PG
Pozitia vitala intr-o echipa. Conduce echipa in atac si in aparare. Coordoneaza echipa pe teren (in romaneste i se spune mai des coordonator de joc decat conducator de joc), dicteaza cind si ce scheme de joc se vor juca pe teren si ghideaza miscarea celorlalti jucatori pe teren.

Shooting Guard (2) - SG
Se mai numeste si "off guard"("off the point", locul coordonatorului de joc). In general, cel mai prolific jucator. Foarte bun aparator.

Small Forward (3) - SF
Este un forward, sau un fundas mai inalt. Jucator de baza la recuperari, marcheaza mult prin patrunderi si aruncari din afara semicercului.

Power Forward(4) - PF
Jucatorul cel mai tehnic si mai mobil de sub panou, marcheaza din apropierea cosului si de la semi-distanta.

Center (5) - C
Se mai numeste si "post man". De obicei cel mai inalt jucator al echipei. Aparator versat sub propriul cos, domina ambele panouri. Alte pozitii:

Point Forward(3 sau 4)
Este un forward. Avand o tehnica individuala superioara, el poate aduce mingea in terenul advers. Scottie Pippen (Chicago Bulls) si mai recent Lamar Odom (Miami Heat si Los Angeles Lakers) sunt exponentii acestui post.

Shooting Forward
Un jucator inalt, foarte bun aruncator de la distanta. De cele mai multe ori, este denumirea unui Small Forward (SF-3) foarte bun aruncator. Carmelo Anthony este, probabil, un bun exemplu