| mcdeliric1 a întrebat:

am o intrebare pe cei cunoscatori in domeniu, si daca se poate sa primesc raspunsuri numa chiar de la cei care chiar au cunostinte in domeniu, nu vreau raspunsuri ironice. De cateva zile am inceput de fac seara biceps cu 2 gantere, fac vreo 3, 4 exercitii diferite doar pentru biceps plus ca adaug si flotari. Intrebarea mea e urmatoarea : e vreo problema daca fac in fiecare seara biceps? alte grupe nu fac, plus ca exercitile pe care le fac nu au o intensitate tocmai mare sa zici ca e nevoie de zile de pauza pentru recuperare. Sa las zile de pauza pentru recuperare? voi ce ziceti, e nevoie? sau pot sa continui si sa fac in fiecare seara.

26 răspunsuri:
| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Vrei sa arati ca popeye? laughing

| mcdeliric1 explică (pentru PreaDulcePreaFin):

Marinarul? laughing crede-ma ca nu am idoli, in fine. Ideea e ca, nu am de gand sa pun eu cine stii cata masa musculara, dar vreau sa ma mentin, deci am zis ca pana stau degeaba pot sa fac cateva exercitii si am ales sa fac pentru biceps plus ca mai fac si flotari.

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru mcdeliric1):

Fa exercitii cu greutatea corpului daca tot vrei sa faci ceva util, gen flotari, tractiuni,, geno

Fac si cu greutatea corpului, dar in cazul asta o sa fie o limita pentru masa musculara, deci ca sa cresti in masa eu zic ca ai nevoie si de greutate in plus fata de corpul propriu.

Poti creste in masa musculara doar cu greutatea corpului, nu o sa ai un corp, ca un tip care vin regulat la sala, motivat, si hotarat sa ajunga un arnold, dar ai sa arati mai bine decat unu care sta si bea bere in fata blocului

Pai logic, pentru ca o sa fiu definit. Tu faci sala?

Nu, beau mult lapte laughing. normal ca fac, de vreo 5 ani

Bun asa big grin bafta in continuare.

| Anonymous1995 a răspuns:

Continua sa faci in fiecare seara, dar la un moment dat o sa apara oboseala bicepsului(o sa faci febra musculara destul de repede la inceput, dupa o sa se obisnuiasca muschiul)

| mcdeliric1 explică (pentru Anonymous1995):

Am inteles, dar muschiul o sa aiba timp de refacere? ma gandesc ca daca fac in fiecare seara fac supraantrenament si poate nu o sa am rezultate prea bune.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Anonymous1995):

Serios? In fiecare seara?

Muschii cresc in zilele de pauza, copil mic ce esti!

Apuca-te de sah, nu mai da sfaturi la sport, esti COMPLET PE LANGA

| mcdeliric1 explică (pentru Cosmin86):

Bai ce oameni, omule eu zic ca mai bine te-ai apuca tu de sah, sau cel putin incearca sa te controlezi si sa dai raspunsuri folositoare daca chiar vrei sa ajuti nu mai raspunde ironic peste tot. Stiu ca muschiul creste in zilele de pauza pentru ca atunci e timpu de refacere. Crede-ma ca nu sunt chiar paralel, deci stiu si eu cate ceva, iar unele chestii pe care chiar nu le stiu incerc sa le aflu de la oameni care au conostinte, dar daca o sa primesc tot raspunsuri ironice cum dai tu nu cred ca o sa fac treaba prea buna. In fine, am zis ca nu antrenez muschiul la intensitate prea mare, de aia voiam sa stiu daca o sa am rezultate si fara zile de pauza.

| Cosmin86 a răspuns (pentru mcdeliric1):

1. nu ti-am raspuns tie, sau ai DOUA CONTURI?

2.
"am zis ca nu antrenez muschiul la intensitate prea mare", in cazul asta nu prea o sa ai rezultate indiferent daca bagi sau nu zile de pauza ( si nu e raspuns ironic... muschii cresc de la intensitate ).

Scuze, nu am obesrvat ca i-ar raspuns lu' ''anonymous1995''. Chiar imi cer scuze.
Atunci o sa cresc intensitatea si o sa las zile de pauza.
Ce zici, e mult sa fac 3, 4 tipuri de exercitii pentru o grupa pot sa zic mica (biceps)?

Fa maxim 3. Eu prefer 1 exercitiu pentru biceps si 1 exercitiu pentru triceps.

La biceps fac tractiuni la bara cu palmele spre mine ( cu discuri legate de mine, sa fie mai greu ) si pentru triceps flotari la paralele ( evident tot cu discuri ).

Pai cred ca o sa fac 3, tinand cont ca nu implic bicepsul in alte grupe, de exemplu spate. Daca faceam si alte grupe era altceva, dar mersi oricum, o sa merg pe ideea ta.

Stai, tu faci doar brate? Spatele e mult mai important decat bicepsul.

Un spate puternic te face sa arati bine, asa oricat de mult iti maresti bicepsul, fara spate tot firav o sa arati ( din profil sau din spate..., chiar si din fata ).

Inteleg ce zici, ideea e ca nu vreau eu sa devin peste noapte un fel de ''Lazar Angelov''. Daca mergeam la sala era normal sa antrenez toate grupele ca sa am un corp echilibrat, dar nu merg la sala si am zis ca sa mai fac acasa cu ce am la indemana. Penru spate nu stiu ce as putea face acasa, pentru ca nici nu am echipament necesar si am zis ca ma descurc cu 2 gantere pana incep sa merg la sala, de aia m-am fixat pe biceps.

La spate poti face tractiuni la bara si ramat cu gantera, e suficient.

4 tipuri de tractiuni, facute complet ( pana ai bratele perfect intinse ), alea sunt cele mai bune exercitii pentru spate ( si la sala tot alea sunt ).

Sunt suficiente 2 exercitii pentru spate (tractiuni si ramat cu gantara)? adica totusi, e o grupa cam mare. O sa incerc sa fac asa, si daca ai putea sa imi recomanzi cate serii si repetari sa fac pentru un singur exercitiu.
Si as mai avea o intrebare daca ai putea sa imi raspunzi :
Ma gandeam sa fac biceps si spate in aceeasi zi (grupa mare prima) si sa fac asa de 3-4 ori pe saptamana cu o zi de pauza intre ele, ce zici ar fi cam mult? e nevoie de mai mult de o zi pentru recuperare? Daca ai putea sa-mi imi faci tu un scurt model care sa includa doar biceps si spate as fi foarte recunoscator.

Pai 4 tipuri de tractiuni = 4 exercitii diferite happy

tractiuni cu priza larga tip pronatie
tractiuni in prosop
tractiuni stanga-dreapta ( triangle pull-ups gasesti pe youtube )
tractiuni intr-o mana sau cu priza neutra

Ok, am inteles. Cate repetari/serie imi recomanzi sa fac la tractiuni si cate la ramat cu gantera?

Vreo 6-7 repetari. Poti mai multe, maresti greutatea.

Bun, mersi!

| Mariusis a răspuns:

Antrenamentele la sala se fac pe grupe pentru a antrena grupele respective mai bine si pentru a lasa pauza pentru celelalte grupe.Si app antrenamentele cu intensitate mica sunt de obicei pentru rezistenta. Uite cum se fac seturile:
8 sets x 3 reps = 24 reps
High intensity.
Most ideal for strength related goals.
6 sets x 4 reps = 24 reps
High intensity.
3 sets x 5 reps = 15 reps
High intensity.
5 sets x 5 reps = 25 reps
High to moderate intensity.
Most ideal for strength goals, but also suited for building muscle.
4 sets x 6 reps = 24 reps
High to moderate intensity.
Equally ideal for increasing strength and building muscle.
3 sets x 8 reps = 24 reps
Moderate intensity.
Most ideal for building muscle, but also suited for increasing strength.
4 sets x 8 reps = 32 reps
Moderate intensity.
Most ideal for building muscle, but also suited for increasing strength.
3 sets x 10 reps = 30 reps
Moderate intensity.
Most ideal for building muscle, but also suited for muscular endurance.
4 sets x 10 reps = 40 reps
Moderate to low intensity.
Most ideal for building muscle, but also suited for endurance.
2 sets x 12 reps = 24 reps
Most ideal for building muscle, but also suited for endurance.
3 sets x 12 reps = 36 reps
Equally ideal for building muscle and improving muscle endurance.
2 sets x 15 reps = 30 reps
Low intensity. Most ideal for muscle endurance, but also suited for building muscle.
2 sets x 20 reps = 40 reps
Low intensity. Most ideal for muscle endurance.

| mcdeliric1 explică (pentru Mariusis):

Nu vreau sa fiu rau, dar nu aveam nevoie de un copy-paste. Stiu cum te antrenezi la sala, pe grupe cu timp de refacere intre ele, alea alea, dar cred ca am specificat destul de bine ca fac acasa.