La varsta ta este aproape imposibil sa mai cresti, cu atat mai mult 7 cm. Inaltimea este determinata 90% de genetica iar inaltimea ta este una medie.
Buna,multi oameni intreaba : Cum sa cresti in inaltime?
Pai nu exista nici o solutie. Este vorba despre geneticul tau, de genele care ti le-au dat parintii tai. Daca ti-au dat gene de 140 cm, nu o sa cresti mai mult de 140 cm.
Fiind vorba despre sport. Ex: Baschet. Oamenii care joaca baschet sunt alesi pentru ca sunt inalti. Baschetul iti dezvolta musculatura picioarelor si a abdomenului. Alt ex. ar fi inotul, iti dezvolta musculatura spatelui. Organismul incepe sa creasca in inaltime in clasele 8-9, 9-10. si poate creste pana la 18 ani. Poate ai citit pe alte site-uri metode (atarnatul pe bara, etc ) te poate ajuta sa cresti. Acei oameni au experimentat atarnatul pe bara aveau 15-16 ani atunci cand corpul incepea sa creasca. Din aceasta cauza s-a creat o confuzie cu aceste metode. Si eu am 16 ani si in 2 ani am crescut 30 cm. Acum am 190 cm. Sunt mai multi factori printre care se include si zona in care locuiesti (munte, campie, deal, etc)
Deci: Nu ai cum sa influentezi cresterea oaselor. Sper ca te-am ajutat!