anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o intrebare pentru voi!
Am slabit in 4 zile 2, 1 kg,mancand cat de cat normal,ma rog, fara dulciuri si prajeli si alergand aproximativ 30 de minute in fiecare seara.Intrebarea mea este"oare dau jos din tesutul adipos sau din masa musculara"? sau ma ajunga pe mine organismul sa scap mai repede de kg? ca am inteles ca normal e sa slabesti 2 kg /luna, nu asa cum mi s-a intamplat mie in timp de 4 zile. Dupa parerea mea nu cred ca dau jos din masa musculara,ca atata timp cat alergi,muschiul se formeaza, in niciun caz nu scade.dar vreau sa aud si de la voi.Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| RaluBaby a răspuns:

Nu trebuie sa iti faci probleme. Daca esti la inceput de dieta dai jos mai multe kilograme, mai ales daca ai un surplus mai mare de tesut adipos. In plus sa stii ca si prin sport nu numai ca scapi de grasimea in exces ci elimini si apa din roganism prin transpiratie si te ajuta si cu digestia. Iar ca sa dai jos din masa musculara ar insemna sa fi slaba si sa te infometezi, in cazul asta pentru a obtine energie si nemaiavand tesut adipos pentru asta, organismul incepe sa isi consume masa musculara. Sper ca te-am lamurit.

8 răspunsuri:
| CrazyTeenager a răspuns:

Sunt beneficiile incepatorului, mai ales daca nu ai facut efort, de mult timp, cand slabesti, slabesti proportional, tot corpul. Din masa musculara dai jos, daca nu consumi destule calorii, respectiv proteine, 30 de minute de alergare e un nimic, nu un efort. Logica ta cu privire la " se formeaza, nu scade " e gresita, deoarece muschiul nu creste cand produci efortul, ci in perioada de repaus, iar daca nu ii furnizezi nutrientii necesari, scade, deoarece se hraneste din fibra musculara, in lipsa de altceva.

| anonim_4396 explică (pentru CrazyTeenager):

Multumesc de raspuns! Intr-adevar, nu am facut efort de ceva timp.Si nu e un mare efort aprox 30 de minute de alergare, dar am ales asa pentru a nu sari calul inca de la inceput..si sa am macar o saptamana de acomodare pentru a-si reintra corpul din nou in normal, iar apoi o sa cresc efortul...big grin

| CrazyTeenager a răspuns (pentru anonim_4396):

Succes si multa bafta, sa iti atingi obiectivul, si cum zicea cineva mai sus, e foarte posibil sa fie vorba de ceva apa si grasime.

| Cosmin86 a răspuns:

Un kg de grasime are 7700 kcal, corpul arde cam 2000 kcal pe zi ( asta daca nu mananci NIMIC ).

Deci dai jos 1 kg in 3 zile jumate daca nu mananci absolut nimic, e cam imposibil sa dai jos 2 kg in 4 zile, o mare parte din ce-ai dat jos e si apa.

"ca atata timp cat alergi, muschiul se formeaza, in niciun caz nu scade" -> de cand se formeaza muschii cu exercitii cardio? Cardio in exces ( adica prea mult alergat in cazul tau ) duce la o scadere semnificativa a muschilor. 30-40 de minute de 3 ori pe saptamana e suficient, mai mult deja o sa-ti afecteze si masa musculara.

La slabit alimentatia conteaza 80 %, daca ai eliminat porcariile

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Da,de 3-4 ori pe saptamana o sa merg..adica nu o sa mai merg 7/7 pentru ca imi nenorocesc articulatiilehee hee..Multumesc de sfat.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Foarte bine happy
mentine o alimentatie bogata in proteine ( 2-3 grame / kg-corp zilnic ) si saraca in carbohidrati si grasimi, si o sa dai jos doar strat adipos, nu si masa musculara

| Almássy a răspuns:

Mda...nu poti scade in masa musculara! ii fi slabit tu 2 kg dar aia 2kg slabit nu e nici muschi nici grasime e APA daca ai auzit de ea

| anonim_4396 explică (pentru Almássy):

Bine,multumesc de parere.