Doamne e mai proastă ioneasca asta de la zi la zi.
la vârsta ta nu e recomandat să lucrezi cu greutăți prea mari pentru că sunt șanse să-ți oprească creșterea, dar dacă faci banda sau orice înseamnă cardio și chiar și greutăți dar nu exagerat e ok. Orice sport și mișcare sunt binevenite, ar fi și mai bine dacă ai putea în aer liber, mai ales că stai la țară
Eu zic sa te apuci și să nu asculți pe aici de toate cucoanele care baga aceeași placa mereu: îți oprește creșterea sala și alte tâmpenii. Nu îți oprește nicio creștere sala, e un mit inventat de idioți și preluat de alții, tu deja ai 1.83 și 80 kg, o înălțime și greutate cu mult peste medie la vârsta ta, așa că apuca-te că e safe, iar despre faza cu mutatul la oraș nici nu trebuia să aduci vorba că nu are legătură una cu alta
Salut. Deci tu vrei sa te apuci de sala, bun, dar cum vrei sa faci asta? Vrei sa faci naveta de la tara la oras sau vrei sa iti cauti o chirie sau sa stai la internatul liceului? Inaltimea si kilogramele sunt perfecte la varsta ta, nu ti-as recomanda sa mai slabesti numai in caz ca nu vrei sa faci un sport de performanta in care trebuie sa fii agil. La 1.83 cm si 80 de kg tu ai mai putea pune vreo 10 kilograme de masa musculara.
Tu ce iti doresti: vrei sa cresti un pic in masa muscular musculara si sa te mentii sau vrei sa devii culturist? Eu unul personal nu as face naveta ci mi-as cauta sa stau la un camin sau la o chirie pentru ca ar fi mult mai usor si cu programul daca te duci de 3 ori pe saptamana la sala pentru inceput e destul (luni, miercuri si vineri si dupa pauza) si e si mai usor si cu regatul alimentar. Daca esti pe drum cu naveta nu te tii nici de sala, nici de regim si plus ca o sa ai de invatat si pentru liceu. Parerea mea.