| horsesmylife a întrebat:

As avea si eu nevoie de un micut sfat.Eu practic echitatia de peste un an.Am mai facut si in 2009 dar am avut un accident (mi-am rupt mana) si am reinceput in 2011.Problema este ca acum o saptamana am avut iar un accident destul de urat (mi-am spart nasul f tare si rupt buza superioara in mai multe locuri). Sunt constienta de faptul ca o sa treaca cel putin un an pana o sa a refac total dar totusi parintii mei au zis ca nici nu mai vor sa auda de calarie crying desi multi au zis ca sunt f buna si e pacat sa ma opreasca.nici macar in vizita la herghelie nu vor sa ma duca! Nu pot accepta acest lucru pentru ca echitatia si caii sunt viata mea, as face orice pentru a continua, si daca cineva mi-ar spune ca voi muri la calarie daca continui tot nu m-as lasa pentru ca simt ca nu pot trai departe de cai si de acest sport.De fiecare data cand vad pe cineva calarind sau pur si simplu ma uit la pozele mele pur si simplu incep sa plang pentru ca de cate ori deschid acest subiect sunt repezita si mi se spune ca nu o sa mai calaresc decat atunci cand o sa fiu pe picioarele mele din toate punctele de vedere...Va rog,ma puteti ajuta,sa-mi dati niste sfaturi, cum as putea sa-i conving sa ma lase iar? Nu vreau ca toate visele mele, toata munca sa fie distruse de un accident stupid. Vreau sa-i fac sa inteleaga cat de mult inseamna acest lucru pentru mine.Am incercat sa le explic ca accidente se pot intampla oriunde, in orice sport sau pur si simplu in timpul rutinii zilnice dar au zis ca nu le pasa...crying

Răspuns Câştigător
| FanGimnasticaArtistica a răspuns:

Faci de performanta sau doar de hobby?
Daca intr-adevar esti talentata si iti doresti ai putea sa-l rogi pe antrenorul tau sa vorbeasca cu parintii tai si sa le explice si sa-i faca sa inteleaga ca tu iti doresti foarte mult sa continui.
Orice sport cere un sacrificiu. E si normal ca parintii sa se sperie sau sa gandeasca la ce e mai rau dar in acelasi timp trebuie sa intelega ca asta e alegerea ta. Poate poti sa vorbesti si cu profesorii de la scoala sau cu persoane care stiu ca practici acest sport si sa incerce sa-i convinga daca pe tine nu vrea sa te asculte.
De curiozitate cati ani ai?
Eu iti doresc mult succes si poate cu timpul lucurile o sa se rezolve.

PS: Sa ma tii la curent daca te apuci din nou :p

| horsesmylife explică (pentru FanGimnasticaArtistica):

Deocamdata faceam ca si hobby, dar nu in sensul real ca sa zic asa. faceam si sarituri, si dresaj si mergeam de 3-4 ori pe saptamana. Nu aveam un antrenor adevarat ca sa zic asa pentru ca la herghelia unde mergeam nu erau "instructori" ci doar dresori care faceau pe instructorii. Dupa ce am invatat sa fac inclusiv galopul m-au asat singura si puteam sa fac ce vroiam eu.Tot ce stiu am invatat mai mult singura.De sarit mi-am luat intr-o zi inima in dinti, am pus o bara la nivelul cel mai mic pe pista de alergare pentru a nu o ocoli si am sarit.La dresaj iar am invatat singura pasul lateral, trapul alungit.ma uitam la televizor si pe internet la sportivi si antrenori cum isi antreneaza caii, care e tehnica si dupa o aplicam si eu.M-am chinuit sa invat si piafful si dupa cateva saptamani reusisem sa fac calul sa execute de la sol (eu stateam langa el, nu pe el). Stiam sa merg si fara sa...Deci pot spune ca 90% din ce am realizat, am realizat singura, fara ajutor.Imi doresc fff mult sa fac performanta si chiar ma apucasem de srans bani pentru ca la vara sa ma duc la o ruda la Iasi unde este o scoala adevarata si sa fac tipt de 3 luni acolo zilnic.Acum nu o sa mai pot pentru ca nu ma mai lasa parintii.In felul asta, daca pierd atatia ani pana voi putea sa ma intretin singura nu voi ajunge niciodata sa participi la concursuri si mai ales nu voi putea aplica peste 2 ani la Hofreitschule la Viena.De cand aveam 7-8 ani imi doresc sa ajung sa lucrez acolo si sa fac parte din elita lumii crying...

ps:in februarie fac 17 ani.

| FanGimnasticaArtistica a răspuns (pentru horsesmylife):

Deci m-ai lasat cu gura cascata...Eu cred ca daca o sa continui o sa ajungi mare campioana
Daca doresti poti sami trimti un mesaj cu idul tau deoarece mi-ar face mare placre sa mai vobresc cu tine
Apreciez foarte mult oamenii care fac sport.
PS :Eu am 19 ani happy

| horsesmylife explică (pentru FanGimnasticaArtistica):

Id meu este ralucaioana1996 dar pe mess nu prea stau.cel mai mult stau pe fb. asta e profilul meu:)
http://www.facebook.com/burciu.raluca?ref=tn_tnmn

| FanGimnasticaArtistica a răspuns (pentru horsesmylife):

Tiam dat add pe ambele happy

5 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

Imi pare rau ca nu prea pot sa te ajut dar stiu ca daca ai un vis nu trebuie sa renunti la el oricate obstacole ai intalni si ca daca iti doresti ceva cu adevarat tot universul conspira pentru ca acel lucru sa se implineasca. E normal sa fie parintii tai speriati, iti vor binele si nu-si pot imagina ca ai pitea pati ceva grav si vor sa te tina departe de orice risc, dar ai rabdare, peste cateva luni sunt sigura ca se vor obisnui cu shocul asta si poate isi vor reconsidera decizia de a nu te mai lasa la echitatie, iar daca nu ai rabdare pana ajungi al facultate, eventual poti sa pleci in alt oras si acolo nu te mai pot ei verifica daca mergi sau nu la herghelie :p