Bună!
Eu am practicat acest sport când eram mai micuţă. Din păcate am făcut numai 3 ani şi aveam centură roşie din câte îmi amintesc.
Pa-pa.
Nu merita karate ca nu traiesti in China Japonia sau Coreea deoare ce, la karate ai alt stil de garda si la kick box sau la box ( bataie de strada ) e alta, si cei care stiu bataie de strada ajung foarte usor la tine. Deci nu merita!
Kickbox sau box nu inseamna bataie de strada, pentru ca pe strada nu te bati cu manusi, pe strada nu vine arbitru sa opreasca meciul cand ai cazut jos, pe strada nu sunt interzise loviturile sub centura etc. etc. etc. Iar la box? Pe strada trebuie sa stii sa iti folosesti si picioarele.
In plus baiatul a intrebat de stiluri de Karate, nu de ce stil e bun pe strada. Acum nu stiu daca se refera strict la Karate, sau face greseala de a confunda termenul Karate cu cel de Arte Martiale in general.
Eu am facut vreo 7 ani Aikido - centura neagra 1Dan. M-am lasat din lipsa de timp.
Pai depinde, daca ii dai un pumn in arcada nu iti mai trebuie picioare Si ma refeream ca seamana boxu cu bataie de strada, nu ca karatu.
Si crezi ca in Karate nu se invata lovituri la fata care pot fi knock-out din prima?
Problema apare daca nu iti intra lovitura aia si ajungeti la sol? Sau daca scoate un cutit sau daca sunt mai multi? Situatii pentru care in kickboxing sau box nu te antrenezi, atunci ce faci?
In diverse stiluri de arte martiale astfel de situatii fac parte din antrenamentul obisnuit.
Ma refeream strict la Karate. apropo, sunt fata si mersi de raspuns
Eu am zis ca in karate altcumva iti tii garda, si ce e useless.
NU am facut Karate traditional decat foarte putin, dar in general Kamae (garda) din Karate este una deschisa spre deosebire de cea inchisa din box/kickbox. Iar lucrul asta nu este deloc useless pe strada ca nu au fost prosti japonezii cand au inventat-o, atata timp cat se pastreaza distanta corespunzatoare fata de adversar este foarte eficienta, mai eficienta decat acea garda din box. Stiu ca poate antrenorul tau ti-a spus ca acea garda larga din karate este useless, si mie mi-a spus acelasi lucru cand am fost si eu la kickboxing, dar este useless intr-un meci de kickboxing, nu pe strada
In box se foloseste garda inchisa (bratele foarte apropiate de fata), pentru ca acolo se practica lupta la apropiere, lucru complet de evitat intr-o situatie pe strada neplacuta pe strada.
Uite, eu fac kick box de 3 ani si m-am referit la 1 faza cand a venit unu de la karate care a facut vreo 5 6 ani, si cand a venit la noi era paralel cu kick boxingu pentru ca din cate stiu eu cand iti tii garda trebuie sa iti jos nu sus. Si de ce ai vrea sa faci karate?
Am facut karate cand eram mic mic gen 7-8 ani pana si-a rupt unu mana si m`am mai dus )
Am facut de la 6 ani si am terminat la 12
ani.
Mie mi-a dat centura neagra eram cel mai bun din sala